19 ani de închisoare pentru Falău şi obligaţia de a plăti daune morale familiei Mararu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sentinţa crimei dintr-o cafenea din Piatra Neamţ a fost pronunţată în lipsa părţilor, singurii interesaţi de verdict fiind jurnaliştii. Atât Falău, cât şi rudele victimei pot face apel în maxim 10 zile de la comunicarea sentinţei.

Procesul crimei din 14 noiembrie 2010, când Cristian Chilat, zis Falău, l-a împuşcat într-o cafenea din Piatra Neamţ pe Gheorghe Mararu, s-a încheiat.

Magistraţii nemţeni au decis că asasinul din Cafe Latino merită 16 ani de închisoare pentru crima comisă în luna noiembrie anul trecut, la care se adaugă alţi trei ani, sporul de pedeapsă pentru faptele anterioare, când a fost eliberat înainte de termen. „Pentru omorul calificat a primit 16 ani de închisoare pentru că a beneficiat de o reducere cu o treime pentru fiecare infracţiune pentru care a fost judecat în parte", a declarat judecătorul Iulian Mitrofan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamţ.

Totodată, conform deciziei judecătoreşti, Falău trebuie să achite daunele morale familiei Mararu şi celorlalte părţi din proces: 30.000 de euro Alinei Mararu, câte 15.000 de euro pentru fiecare dintre cele două fete ale victimei, plus câte 1.500 de lei lunar până când acestea vor împlini 18 ani. Lui Bogdan Mararu, Chilat ar trebui să-i plătească daune de 300.000 de euro.

Vezi aici ce daune a cerut familia Mararu

„Dacă se stabileşte că nu poate să plătească daunele şi că nu deţine niciun bun pe numele său, va fi declarat în insolvabilitate, iar părţile civile din proces rămân nedespăgubite", a adăugat judecătorul Mitrofan.

Neamţ: Falău, faţă în faţă cu familia Mararu

Dacă acum are 42 de ani, conform sentinţei judecătoreşti, asasinul lui Gheorghe Mararu ar fi liber din nou abia la 61 de ani, însă lucrurile se pot schimba fie în următoarea săptămână, fie în următorii ani: ambele părţi au dreptul la apel în maxim 10 zile de la comunicarea sentinţei, care se va judeca la Curtea de Apel Bacău, totodată, Falău poate beneficia de eliberarea condiţionată înainte de termen.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite