Neamţ: Falău, faţă în faţă cu familia Mararu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Chilat, zis Falău, va fi prezentat mâine în primul termen al procesului în care este acuzat de crima de la Café Latino

Soţia şi fratele interlopului asasinat, Gheorghe Mararu, au calitatea de parte civilă, respectiv de parte vătămată în dosar.

Pentru procesul care va începe mâine la Tribunalul Neamţ, Cristian Chilat, zis Falău, nu a reuşit să-şi angajeze un avocat.


El va fi apărat în instanţă de un avocat desemnat din oficiu de Baroul Neamţ. „Nu ştiu încă sigur dacă voi ajunge miercuri la proces, s-ar putea să trimit un alt coleg în locul meu, dacă nu voi putea ajunge“, a spus Cătălin Ciobanu, avocatul desemnat de Serviciul Asistenţă Juridică din cadrul Baroului Neamţ.


Pedeapsa, redusă dacă îşi recunoaşte fapta


Judecarea cauzei se anunţă de durată, în condiţiile în care după cercetarea prealabilă a anchetatorilor de la Parchetul General va începe cercetarea judecătorească a instanţei.


„Există şi posibilitatea ca procedura să fie simplificată în condiţiile în care inculpatul îşi recunoaşte faptele. Baza legală îi oferă şansa de a primi o reducere cu o treime a pedeapsei şi este posibil să nu mai fie motive de amânare a termenelor“, spune magistratul Iulian Mitrofan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Neamţ.


Pentru termenul de mâine vor fi citaţi Alina Ionela Mararu, soţia victimei, care s-a constituit parte civilă în cauză, dar n-a precizat suma pe care o va solicita ca despăgubire, şi Bogdan Mararu. Fratele victimei nu are pretenţii materiale, având calitatea de parte vătămată în proces.


Procurorii din cadrul Parchetului General spun că Falău a negat că ar fi avut intenţia de a-l ucide şi pe Bogdan Mararu.


Acelaşi document prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Chilat pentru omor calificat, tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor arată că fratele victimei a fost rănit de două gloanţe, în încercarea de a se pune scut în faţa ucigaşului pentru a salva viaţa fratelui său. Procurorul nu a reţinut agravanţa premeditării şi în ceea ce priveşte tentativa de omor comisă asupra lui Bogdan Mararu.


„Cu toate acestea, mijlocul folosit de inculpat, respectiv armă militară de calibru mare, şi zona vitală vizată, coroborate cu distanţa mică de la care inculpatul a tras asupra victimei Bogdan, dovedesc intenţia acestuia de a ucide, fie ea şi indirectă“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite