Ancheta în cazul Patriciei Aktaa este blocată din cauza concediilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patricia Aktaa, de 5 ani, a murit în mai în spital, după ce a fost internată din cauza unei toxiinfecţii. Părinţii Patriciei, fetiţa care şi-a pierdut viaţa după ce a mâncat un cremeş infestat cu Salmonella, susţin că autorităţile tărăgănează ancheta.

„Tot aşteptăm rezultatele analizelor în urma autopsiei. Nu avem nicio noutate nici de la Colegiul Medicilor, nici de la procurori”, spune Delia Scorţe, mama Patriciei. „Sincer, de la Colegiul Medicilor nu ne aşteptăm la mare lucru, având în vedere rezultatele anchetei şi în cazul băiatului mort în spital de la o fractură. Este penibil”, a adăugat mama fetei.

După moartea Patriciei, autoritățile promit să stârpească orice urmă de Salmonella din Surduc

Din cauza concediilor, ancheta stagnează. Potrivit prim-procurorului Vasile Popa, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, ofiţerul care se ocupă de dosar este în concediu. La fel şi medicul legist care a făcut autopsia. „Colegul care are dosarul este în concediu”, a declarat Gabriel Mihalache, şeful Serviciului de Medicină Legală. Fără rezultatele autopsiei, ancheta nu poate avansa. „Aşteptăm concluziile de la Medicină Legală”, a confirmat Marius Pîrcioagă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Familia fetiței care a murit de la o prăjitură a depus plângere penală împotriva medicilor

Procedură complicată


O plângere a fost depusă şi la Colegiul Medicilor Bihor. Juristul instituţiei, Tincuţa Moş, spune că este vorba despre o procedură mai lungă şi că nu se poate trage o concluzie corectă până nu se adună toate elementele. „Dosarul este la noi în anchetă. Este o procedură mai lungă, se strâng multe date la dosar, se audiază. Încă mai lipsesc elemente şi nu din vina noastră. Ancheta are anumiţi paşi care trebuie respectaţi”, a declarat juristul Colegiului Medicilor pentru Adevărul. Patricia Aktaa a murit la Secţia de Boli Infecţioase, în luna mai, la două zile de la internare. Fata mâncase cremeş, care mai târziu s-a dovedit că a fost infestat cu Salmonella.

Bunicile Patriciei, audiate de către procurori în cazul decesului nepoatei

Rezultatele anchetei medicale vor fi transmise luni Colegiului Medicilor


Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au găsit şi sursa infecţiei, în trei gospodării din Surduc, de unde se presupune că au fost cumpărate ouăle folosite la prepararea cremeşului. „Păsările au fost ucise şi s-a făcut dezinfecţie în curţi şi coteţe”, a explicat Mirea Budău, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare.

„Dosarul este la noi în anchetă. Este o procedură mai lungă, se strâng multe date“.
Tincuţa Moş, jurist Colegiului Medicilor

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite