După moartea Patriciei, autoritățile promit să stârpească orice urmă de Salmonella din Surduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Găinile din gospodăria bihorencei care i-a vândut familiei Scorțe ouăle infectate cu Salmonella vor fi sacrificate. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor i-a asigurat pe bihoreni că, imediat după sacrificarea păsărilor, vor fi dispuse măsuri de dezinfecţie pentru întreaga gospodărie şi de supraveghere sporită a localităţii Surduc.

În urma investigaţiilor de laborator efectuate de către DSVSA Bihor pe probele recoltate de la locuinţa familiei Scorțe - cea care a pierdut-o în mod tragic pe micuța Patricia Akta, şi pe probele recoltate din gospodăriile populaţiei din localitatea Surduc, comuna Copăcel, de la care s-au achiziţionat ouăle, s-a constatat prezenţa germenilor din genul salmonella, doar în conţinutul ouălor provenite de la exploataţia bihorencei P.F. din Surduc. „Nu au fost identificate salmonele de la celelalte gospodării, şi nici din fecale de la nici o gospodărie", a spus Mircea Gelu Budău, directorul DSVSA Bihor.

Doar ouă fierte

Acesta le recomandă bihorenilor să achiziţioneze alimente de origine animală şi în special ouă de găină sau raţă doar din reţeaua comercială, respectiv ouă care provin din unităţi ( centre de ambalare ouă) autorizate cu marcă ovală. Dacă nu se pot abține și cumpără totuși ouă din surse nesigure, bihorenii sunt sfătuiți să le fiarbă înainte de a le consuma.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite