Familia fetiței care a murit de la o prăjitură a depus plângere penală împotriva medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Patriciei vrea ca medicii care au tratat-o să nu mai aibă dreptul de a profesa. Mama fetiței moarte se teme că autoritățile ar putea mușamaliza cazul, având în vedere rudenia dintre șefii de la medicină legală și secția de boli infecțioase. Autopsia programată să aibă loc astăzi și la Spitalul Gavriil Curteanu a fost anulată prin ordin de la procuratură, urmând să fie efectuată doar la serviciul de medicină legal

Află aici dacă medicul Georgeta Călinescu se consideră sau nu vinovată

Avocatul familiei Scorțe - îndoliată după ce Patricia, o fetiță de numai cinci ani, a murit ca urmare a faptului că a mâncat o prăjitură crèmeș făcută cu ouă de casă- a depus în această dimineață plângere penală împotriva medicilor care nu s-au ocupat cum ar fi trebuit de fetiță, cauzând moartea acesteia. „Am depus plângere împotriva Georgetei Călinescu, medicul care i-a tratat febra de 42 de grade cu algocalmin, și a medicului Ildiko Lenard, care a internat-o pe Patricia. Vom da în judecată și spitalul, ca parte civilă", a spus în această dimineață Bogdan Meșter, avocatul familiei Scorțe.  Delia Scorțe, mama Patriciei, este hotărâtă să își obțină dreptatea în instanță. „Vreau ca aceste doamne să nu mai profeseze vreodată, să nu mai omoare copiii cuiva", a spus mama înlăcrimată, în timp ce aștepta rezultatele autopsiei Patriciei. „Prima autopsie urma să se facă la spitalul de copii, fiindcă aici a murit, dar a fost anulată prin ordin de la procuratură. Autopsia se va face la serviciul de medicină legală, unde la conducere este soțul Luciei Mihalache, șefa secției de Boli Infecțioase. În funcție de rezultatele autopsiei vom solicita o contra-expertiză, fiindcă mă tem să nu se mușamalizeze cazul", a declarat Delia Scorțe pentru Adevărul de Seară ediția de Oradea. Lucia Mihalache susține însă că, în acest caz, nu se poate vorbi despre culpă medicală. Gabriel Mihalache, soțul său, a spus că nu se va ocupa personal de acest caz, pentru a nu exista suspiciuni.

Vina pe salmonella

Tot în această dimineață, Mircea Gelu Budău, director coordonator la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor, ne-a informat că a fost identificată sursa ouălor. „Cele 17 ouă de casă folosite de familia Scorțe provin din comuna Copăcel, satul Surduc", a spus Mircea Gelu Budău. „Credem că salmonella a fost de vină", a opinat Budău în această dimineață. Tot astăzi inspectorii de la DSVSA Bihor au luat probe din zahărul, laptele și budinca folosite la realizarea prăjiturii.

„ Dacă ar fi transferat copilul mai devreme avea șanse să scape", Marlene Crișan, managerul Spitalului Municipal Gavriil Curteanu din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite