Medicul acuzat de moartea Patriciei spune că este nevinovat și că drama nu putea fi evitată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgeta Călinescu, unul dintre medicii care s-au ocupat de Patricia Scorțe la secția de boli infecțioase a declarat pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea, că nu este vinovată pentru moartea fetiței.

„Toxinele acestea pot fi fatale, indiferent de cât de mică e cantitatea. Rezultatele în cazul Patriciei Scorțe ar fi fost aceleași și dacă s-ar fi tratat în Los Angeles sau la orice spital din lume", a explicat în această dimineață Georgeta Călinescu, acuzată de părinții fetei pentru modul în care a tratat acest caz. Împotriva acesteia, avocatul familiei Scorțe, Bogdan Meșter, a depus în această dimineață o plângere penală.  

Apărată de colegi

Marius Pîrcioagă, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor, care anchetează moartea fetei, a declarat că, după părerea sa, în acest caz nu se poate vorbi despre o culpă medicală. „Reprezentanții DSP au demarat o anchetă, vorbind cu toți medicii implicați în acest caz", a spus Marius Pîrcioagă. Lucia Mihalache, șefa secției boli infecțioase, îi ia la rândul său apărarea Georgetei Călinescu, susținând că moartea Patriciei nu a survenit ca urmare a unei culpe medicale.

Tată revoltat

„Și-au bătut joc de viața unui copil. Fetița a fost în comă două ore până au decis să sune la 112", a spus Sorin Scorțe, tatăl fetiței.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite