Judecătorii au respins propunerea procurorilor de arestare a șoferului criminal, care a frânt trei destine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliu Kiss nu a respectat semnificaţia semnului „Cedează trecerea”
Iuliu Kiss nu a respectat semnificaţia semnului „Cedează trecerea”

Iuliu Kiss, șoferul care a provocat accidentul de sâmbătă seară, în urma căruia a murit o tânără iar sora sa geamănă se zbate între viaţă şi moarte, pe patul de spital, a fost reţinut luni de poliţişti și eliberat, marţi în jurul orelor 20.10, când a expirat mandatul de reținere. Acesta a fost audiat marţi de către procurori, care au propus judecătorilor arestarea sa preventivă, pe termen de 29 de zile. În

Răzvan Doseanu, avocatul lui Iuliu Kiss, a declarat că şoferul nu a încercat să fugă din ţară, aşa cum se zvonea, ci că, dimpotrivă, s-a prezentat de bună voie la sediul poliţiei, în compania avocatului său. „Iuliu Kiss îşi regretă fapta şi şi-a oferit sprijinul financiar pentru ca Anca Jurcan, sora care a supravieţuit, să fie tratată în Viena sau la Budapesta. Deocamdată însă, aceasta nu poate fi transportată, fiindcă nu îi permite starea de sănătate", a spus avocatul şoferului care a distrus viaţa familiei Jurcan.

Şoferul criminal a fost arestat, la patru zile după ce a spulberat Tico-ul în care se aflau trei fete

Paprika, şoferul criminal eliberat aseară, apare astăzi din nou în faţa judecătorilor

FOTO: Alai de mirese la înmormântarea Adrianei, tânăra ucisă sâmbătă în accident

Nu e implicat în trafic de droguri

Răzvan Doseanu a precizat că, în ciuda tuturor zvonurilor, Iuliu Kiss nu este consumator sau traficant de droguri şi că pe numele său nu există vreo condamnare. Cu toate acestea, a recunoscut că Iuliu Kiss a plătit în urmă cu circa patru ani o amendă penală, pentru lovire şi alte violenţe. Potrivit informaţiilor primite de la Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, Kiss a fost reţinut sub acuzaţiile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism cu îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă.

Doliu
În timp ce Kiss era aşteptat la audieri, familia Jurcan îşi lua adio de la Adriana, înmormântată în această după-amiază în satul natal Râpa. La Oradea, Anca, geamăna care a supravieţuit accidentului, a fost supusă astăzi nei noi tomografii. „Starea sa este stabilă. Este tot în comă, parţial indusă, parţial din cauza leziunilor", a spus astăzi Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor. Potrivit acestuia, chiar dacă va supravieţui acestor momente critice, Anca ar putea rămâne paralizată. Mihaela, verișoara gemenelor, care a fost și ea în Tico, fără a fi însă rănită la fel de grav, este în prezent la Cluj-Napoca, la spital.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite