Paprika, şoferul criminal eliberat aseară, apare astăzi din nou în faţa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliu Kiss a fost eliberat aseară, nefiind considerat periculos, fiindcă a ucis din culpă, nu din intenţie
Iuliu Kiss a fost eliberat aseară, nefiind considerat periculos, fiindcă a ucis din culpă, nu din intenţie

Procurorii au făcut recurs, iar astăzi Iuliu Kiss, şoferul care a gonit beat cu un Mercedes zdrobind un Tico în care se aflau trei fete, va fi judecat din nou, în jurul orelor 14.00. Ironia sorţii, judecătoarea care a decis marţi eliberarea şoferului şi-a pierdut soţul în martie, tot într-un accident din cauza alcoolului.

Iuliu Kiss, interlopul de 37 de ani cunoscut în oraş cu numele de Paprika, despre care se zvoneşte că ar fi proxenetul unor prostituate din Italia, a fost eliberat marţi seară, deşi procurorii au propus arestarea sa preventivă, pentru 29 de zile. Judecătoarea Anca Diana Comşa, al cărei soţ a murit în martie într-un groaznic accident de maşină, pe care l-a provocat el însuşi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a decis că Iuliu Kiss nu prezintă pericol social şi că poate fi cercetat în stare de libertate. Justificările judecătoarei au fost că alcoolemia lui Kiss, de 1,10 grame pe litru la orele 20.40 şi de 0.90 mg pe litru la orele 21.40, nu a fost mare şi că, din buletinul de examinare clinică s-ar fi concluzionat că inculpatul nu părea să fi fost sub influenţa alcoolului.

Recurs

Procurorii au făcut astăzi recurs, astfel încât Kiss va apărea din nou în faţa judecătorilor orădeni. Simina Goia, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, a declarat în această dimineaţă că este revoltată de decizia lui Comşa şi că Iuliu Kiss reprezintă un pericol social. „Inconştienţa sa, alcoolemia, viteza de peste 100 km la oră, precum şi ameninţările aduse martorilor de la accident sunt numai câteva dintre motivele pentru care Kiss reprezintă pericol social. Aştept cu mare interes motivarea judecătoarea", a spus Goia. Călin Brândaş, avocatul familiei Jurcan, a declarat că părinţii gemenelor, dintre care una a murit iar alta se zbate între viaţă şi moarte pe patul de spital, nu au decis încă dacă îl vor da în judecată pe Iuliu Kiss. „Şocul este încă prea mare, pentru a lua decizii raţionale”, a spus Brândaş. Pe de altă parte, Răzvan Doseanu, avocatul lui Kiss, a spus că acesta îşi regretă fapta şi că s-a oferit să ofere bani pentru tratamentul Ancăi Jurcan în străinătate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite