Sebastian Secoșan, șeful de la Protecția Consumatorilor, arestat pentru 20 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii orădeni au decis ca Sebastian Secoșan, comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor, să fie cercetat în stare de aresta preventiv, pentru acuzația de de luare de mită în formă continuă. Tribunalul Bihor a emis pe numele său un mandat de arestare pentru 20 de zile.

Şeful OPC Bihor şi un inspector din subordine luau mită de la un magazin de etnobotanice

"Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 20 de zile începând cu data de 10 februarie şi până la data de 1 martie, fiind respinsă solicitarea formulată de acesta referitoare la cercetarea în stare de libertate cu obligarea dea nu părăsi localitatea", a declarat judecătorul Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.

Șeful șpăgar de la Protecția Consumatorilor nu are casă, dar are spații comerciale și este plin de datorii

Potrivit sursei citate, în propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii antircorupție, se susţine că în perioada iulie 2010 - februarie 2011, Sebastian Secoșan a cerut și a primit suma de 1.400 de euro, în cinci tranşe, de la reprezentantul unui magazin de etnobotanice. Potrivit unei surse din cadrul CJPC Bihor, este vorba despre o firmă cu sediul în Tinca. În schimbul banilor, Secoșan nu a "aplicat sancţiuni contravenţionale severe ori alte măsuri legale faţă de acesta, cu ocazia efectuării unor acţiuni de control pe linia protecţiei consumatorilor la punctul de lucru al Î.F. la care denunţătorul are calitatea de asociat alături de fratele său".

Deși ședința de pronunțare a sentinței era publică și presa a fost informată că va avea acces în sală, judecătorul a decis în ultimul moment să nu mai permită accesul jurnaliștilor la citirea soluției. La ieșirea din sala de ședință, Secoșan a refuzat să facă declarații.

Sebastian Secoșan, şeful OPC Bihor, acuzat de luare de mită, a fost reţinut pentru 24 de ore UPDATE

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite