Şeful OPC Bihor şi un inspector din subordine luau mită de la un magazin de etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Sebastian Secoşan, a fost reţinut pentru 24 de ore, după un flagrant în timpul căruia a fost prins luând mită 300 de euro de la proprietarul unui magazin de produse etnobotanice din Oradea. El va fi prezentat mâine instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Sebastian Secoșan, şeful OPC Bihor, acuzat de luare de mită, a fost reţinut pentru 24 de ore UPDATE

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări penale faţă de inculpatul  Sebastian Secoşan, comisar şef la A.N.P.C. - Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată", se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit comunicatului, în perioada iulie 2010 - ianuarie 2011, comisarul şef ar fi  pretins şi primit diferite sume de bani de la proprietarul unui magazin de produse etnobotanice din Oradea. "Sumele au fost primite cu titlu de mită pentru a nu-i aplica denunţătorului sancţiuni contravenţionale severe ori alte măsuri legale cu prilejul efectuării unor acţiuni de control pe linia protecţiei consumatorilor. La data de 9 februarie 2011, Secoşan Nicolae Sebastian a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la denunţător suma de 300 de euro", se mai arată în comunicat.

Procurorii anticorupţie au dispus astăzi reţinerea lui pentru 24 de ore, după ce i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Mâine va fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. În dosar mai este cercetat inspectorul Ovidiu Milean.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite