Protest internaţional la Balc! Apărătorii animalelor îi cer lui Ţiriac să ţintească mingea, nu mistreţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de membri ai fundaţiei internaţionale Vier Pfoten au protestat în această dimineaţă, într-un mod inedit,  în faţa domeniului de la Balc, unde se desfăşoară tradiţionala vânătoare organizată de Ţiriac. Aceştia îi cer milliardarului român să oprească masacrul, prin intermediul unui banner de 4 metri, pe care scrie „Stop killing! Play tennis!".

Update, ora 19.30

Un grup de protestatari, de la o altă organizație care militează pentru drepturile animalelor, se află la această oră la poarta domeniului cinegetic de la Balc, cu pancarte cu mesaje pentru Ion Țiriac și invitații săi. 

Oameni din Olanda, Germania, Austria şi România, membri ai fundaţiei Vier Pfoten, care luptă pentru drepturile animalelor, au jucat tenis în această dimineață, în faţa domeniului de la Balc, în semn de protest. Intenţia acestora este de a le aminti magnaţilor, dar mai ales lui Ţiriac, că trebuie să "ţintească mingea, nu mistreţul".

Vor să interzică vânătoarea la ţarc în România

„Încercăm să-i aducem aminte lui Ion Țiriac de faptul că a fost un mare jucător de tenis şi că ar trebui să joace tenis cu invitaţii săi, nu să vâneze", spune coordonatorul Vier Pfoten din România, Veronica Tulpan. Membrii fundaţiei cer ajutorul Ministerului Mediului pentru a interzice prin lege vânătoarea la ţarc, pe teritoriul României.

image
image
image

Dă click pe poze pentru a vizualiza mai multe imagini de la ineditul protest

Potrivit protestatarilor, instinctul de vânător şi confirmarea statusului social se pot face şi prin alte activităţi decât cele sângeroase. „Performanţa înseamnă să te antrenezi şi să lupţi pentru puncte, nu să seceri în câteva secunde viaţa unui animal, căruia nu-i acorzi nici măcar o şansă. Toate animalele de la Balc sunt închise într-un ţarc, iar acest lucru nu este fair play“, a spus Veronica Tulpan. Din datele furnizate de către fundaţia Vier Pfoten, de-a lungul celor opt partide de vânătoare de la Balc au fost ucise 1.400 de animale.

Îmbrânciţi de staff

Magnaţii care au ajuns pe domeniul de vânătoare au fost vădit deranjaţi, dar nu au reacţionat la mesajele membrilor fundaţiei. Mai mult, unul dintre membrii staff-ului de la Balc a îmbrâncit protestatarii, pentru a-i determina să se mute, cu  banner cu tot, din faţa maşinilor de teren în care se aflau vânătorii VIP.

FOTO Elan Schwartzenberg a ajuns printre primii, dintre invitații lui Ţiriac la Balc

Miliardarul Ion Ţiriac, acuzat că organizează orgii pe domeniul cinegetic de la Balc

Vânătorii VIP, „încântaţi“ de Andreea Bănică şi Corina Bud

   

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite