Fiul lui Tőkés László vrea să-i unească pe români și pe unguri prin sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tokes Mate organizează un meci de gală la Oradea
Tokes Mate organizează un meci de gală la Oradea

La câteva săptămâni după ce a acuzat arbitrii bihoreni de discriminare pe criterii etnice, Tőkés Máté, fiul vicepreședintelui Parlamentului European Tőkés László, a anunțat că organizează la Oradea un eveniment sportiv prin care dorește să dezvolte relațiile dintre românii din Ardeal și maghiarii din Partium, "folosindu-ne de exemple pozitive ale trecutului". Banii strânși în urma vânzării biletelor la meciului vor ajun

Fiul lui Tőkés László refuză să vorbească despre memoriului trimis Asociației de Fotbal

Responsabil pe domeniul Sport, în PE, Tokes Laszlo a dovedit că nu cunoaște regulamentul FIFA

Laszlo Tokes a cerut, în calitate de vicepreşedinte al PE, rejucarea meciului fiului său, fotbalist în liga a 5-a

Tőkés Máté a anunțat astăzi programul meciului de gală organizat la Oradea, la 13 noiembrie. Fostele glorii ale fotbalului din Ardeal și Ungaria se vor întâlni pe stadionul din Oradea, pentru a aniversa 100 de ani de la înființarea Clubului Atletic din Oradea. Banii proveniți din vânzarea biletelor vor fi donați sinistraților de pe urma dezastrului ecologic din Ungaria.

Fotbalul unește națiunile

Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al președintelui Ungariei, Schmitt Pall. "Evenimentul este unul simbolic. Echipa Clubul Atletic Oradea a câștigat campionatele de fotbal din România și Ungaria. Evoluția echipei este un simbol al legăturilor româno-maghiare", a declarat Toro T. Tibor, președintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania. "Fotbalul apropie națiunile, pentru asta sunt organizate și campionatele. Sportul este apolitic, este al oamenilor care vor să facă performanță. Evenimentul leagă două națiuni care au fost și trebuie să fie prietene", a spus în această dimineața Emeric Ienei, cel care va fi selecționerul echipei old-boys din Ardeal. O vreme, s-au făcut eforturi serioase pentru a se spăla creierul românilor şi al ungurilor. În echipa Clubul Atletic Oradea au jucat și români și maghiari, care au luptat pentru supremația comunităților lor. Aceste sărbători ar trebuie să creeze legături între cele două națiuni. Românii și ungurii ar trebui să trăiască împreună fără a căuta supremaţia unii asupra celorlalţi", a subliniat Vasile Pop, fost component al Clubului Atletic Oradea.

Programul meciului

Evenimentul din 13 noiembrie va începe la ora 13.30. Pe stadionul din Oradea sunt așteptați 11.000 de spectatori din România și Ungaria. Biletul la meci va costa 7 lei. Fostele glorii ale fotbalului maghiar și selecționerul Buzansky Jeno vor ajunge la Oradea cu un tren al nostalgiei, care va veni de la Budapesta. "Meciul de fotbal va începe cu fotbaliștii legendari și va continua cu tinerele speranțe. În repriza a doua se vor întâlni selecţionata Academiei de Fotbal Ferenc Puskas din Budapesta şi FC Partium Oradea", a spus Tőkés Máté, președintele FC Partium, organizatorul evenimentului. "Scopul evenimentului este, alături de un tribut adus gloriosului trecut sportiv, să atragem atenția asupra necesității renașterii vieții sportive din Ardeal și Partium, folosindu-ne de exemple pozitive ale trecutului", a subliniat fiul europarlamentarului Tőkés László.

Preşedintele Ungariei despre László Tőkés: "Este un erou, la fel ca Lech Walesa și Vaclav Havel"

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite