Responsabil pe domeniul Sport, în PE, Tokes Laszlo a dovedit că nu cunoaște regulamentul FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tokes Laszlo a dovedit, printr-o solicitare trimisă Asociației Județene de Fotbal Bihor, că nu cunoaște regulamentul competițiilor interne de fotbal și cel al FIFA, în condițiile în care în Parlamentul European este responsabil și pe domniul Sport. Asociația Județeană de Fotbal a făcut astăzi publică cererea lui Tokes. În calitate de vicepreședinte al Parlamentului European, el a solicitat rejucarea unui meci de fotbal, în ci

Europarlamentarul Tokes Laszlo este acuzat că ar fi încercat să intervină pe lângă Asociația Județeană de Fotbal Bihor (AJF), pentru a se rejuca un meci din Liga a 5-a, disputat de echipa fiului lui, Tokes Mate. Deși este responsabil și pe domeniul Sport în Parlamentul European, Tokes Laszlo a dovedit că nu cunoaște nici regulamentul intern al competițiilor de fotbal, nici cel al FIFA, care interzice categoric implicarea politicului în fotbal. "Dacă știa regulamentul, probabil nu mai făcea cererea. Probabil nici fiul lui nu-l știa", a declarat în această dimineață Ioan Suciu, președintele comisiei de disciplină din cadrul AJF.

Solicitare cu antetul PE

Tokes o a trimis o solicitare AJF, în care solicita rejucarea meciului disputat între Stânca Vadu Crișului și CSU Partium, echipă la care joacă și băiatul lui, Mate Tokes. Potrivit președintelui AJF Bihor, Valer Vancea, Tokes Mate a acuzat arbitrii că au dezavantajat echipa CSU Partium, în timpul meciului din 10 octombrie, pe criterii entice. "El a scris în memoriul depus la noi că speră ca sesizarea lui să nu ajungă la Federația Română de Fotbal", a subliniat Valer Vancea. În urma verificărilor, nu a reieșit că echipa lui Mate ar fi fost discriminată.



Dă Click pe poză pentru fotografii cu solicitările formulate de Tokes Laszlo și Tokes Mate

Principiile se aplică doar la Tokes, nu și în cazul lui Becali

Solicitarea făcută de Tokes Laszlo

Consilierul lui Tokes Laszlo, Demeter Szilard, a declarat pentru Adevărul de Seară că nu au fost făcute presiuni asupra AJF Bihor. "A fost trimisă o solicitare, domnul europarlamentar nu a vrut să se folosească de influența sa. Se poate vedea că a scris o scrisoare din proprie inițiativă, din postura de tată al unui jucător. Nu a făcut nimic altceva, nu a sunat, nu s-a dus la sediul asociației", a precizat consilierul lui Tokes. "Dacă este vorba de aplicarea principiului cum că politicul nu poate influența fotbalul, aici în România acest principiu se aplică selectiv. Dacă e vorba de domnul Tokes vorbim de principii, dacă e vorba de Becali sau de președintele FC Bihor nu mai vorbim de principii", a subliniat Demeter Szilard.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite