Familia copilului mort pe Valea Sighiştelului este distrusă. În urmă cu un an şi-au îngropat un băiat în vârstă de 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Voicu Rostaş, fotografie din timpul excursiei
Paul Voicu Rostaş, fotografie din timpul excursiei

Pentru Paul Voicu Rostaş excursia de ieri a fost, din păcate, ultima. Băiatul a căzut la pământ şi cu toate eforturile medicilor acesta nu a mai putut fi readus la viaţă. Durerea familiei este cu atât mai mare cu cât, în urmă cu un an, au pierdut un alt copil, în vârstă de 13 ani.

Elevii clasei a V-a A de la Şcoala Generală Nicolae Popovici din Beiuş, au plecat, ieri, în excursie pe Valea Sighiştelului, însoţiţi de dirigintele Cătălin Bar şi doi părinţi. Nimic nu avea să prevestească nenorocirea care urma să se întâmple.

În jurul orei 14.00 elevul Paul Voicu Rostaş (12 ani) a căzut la pământ. Una dintre mamele care însoţea grupul era asistentă medicală, aşa că a încercat să-i acorde ajutor. Şi-a dat seama de gravitatea situaţiei şi a sunat imediat la 112. Un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului şi a început resuscitarea băiatului. Toate eforturile depuse de medici au fost în zadar. O oră au durat manevrele de resuscitare, dar, din păcate, fără niciun fel de rezultat. Salvatorii nu au putut decât să declare decesul băiatului.

"Când echipajele SMURD şi Ambulanţei au ajuns la el era în stop cardio-respirator. A fost resuscitat cam o oră, dar, din păcate, fără rezultat", a spus dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor.

Un elev din Bihor, aflat în excursie cu colegii, a murit după ce i s-ar fi făcut rău

Atât profesorii, cât şi părinţii care au însoţit grupul în excursie, dar mai ales elevii sunt îngroziţi de cele întâmplate. Paul era un băiat sănătos. Actele medicale pe care le are la dosarul şcolii nu arată că acesta ar fi fost suferind.

"Era un elev plin de viaţă. Aş putea spune chiar hiperactiv. A venit la şcoala noastră prin transfer. Dacă la început a foat mai agitat, cu timpul s-a acomodat cu sistemul. Nu era un elev premiant, dar nu era nici ultimul din clasă. În timpul excursiei a fost foarte liniştit. Nu ne putem explica ceea ce s-a întâmplat. Regretăm nefericitul eveniment", ne-a spus Adina Cioloş, directoarea şcolii Nicolae Popovici din Beiuş. Trupul băiatului a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei, în urma căreia se vor cunoaşte cauzele care au dus la decesul elevului. Excursia era autorizată atât de conducerea şcolii, cât şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Familia lui Paul este sfâţiată de durere. În urmă cu patru zile au făcut parastasul de un an, de când băiatul lor cel mare, a murit la vârsta de 13 ani. Acesta a căzut dintr-un cireş, iar căzătura i-a fost fatală.

Ana Rostaş, bunica lui Paul este înmărmurită de durere. "Paul s-a schimbat mult după moartea fratelui său. S-a maturizat, se vedea pe faţa lui că suferă", a spus Ana Rostaş.Familia Rostaş mai are două fete, în vârstă de 8 respectiv 10 ani.

După nefericitul eveniment, colegii lui Paul, care au asistat la toată scena decesului, s-au întors la şcoală unde au fost consiliaţi de psiholog, au aprins lumânări în memoria fostului lor coleg şi au scris mesaje pe tablă. "Nu te vom uita niciodată. Dumnezeu să te odihnească în pace. O să ne lipseşti", sunt doar câteva dintre aceste mesaje. În cursul acestei zile, aceştia vor avea parte de o nouă consiliere de grup.

TRAGEDIE Un elev dint-o localitate bihoreană a murit după ce a căzut într-o râpă de doi metri

Elevul mort de Ziua Copilului, în excursie, era olimpic la matematică

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite