Elevul mort de Ziua Copilului, în excursie, era olimpic la matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Alexandru Blaga
David Alexandru Blaga

David Alexandru Blaga (11 ani) va fi condus astăzi pe ultimul drum. Părinţii sunt sfâşiaţi de durere şi nici acum nu le vine să creadă că băiatul lor nu se va mai întoarce acasă.

David Alexandru Blaga era cel mai bun din clasă. Era olimpic la matematică. Profesorii, prietenii, cunoştinţele şi rudele au doar vorbe de laudă la adresa lui. "Era cel mai bun elev din clasă. A fost premiant din clasa I. Niciodată nu ieşea din vorba învăţătorului, era un copil liniştit", îl descrie Alina Buzle pe David.

Tragedia familiei Blaga din Peştiş este cu atât mai mare, cu cât s-a petrecut de Ziua Copilului. Copilul, alături de alţi 50 de colegi, patru învăţători şi trei părinţi, a ieşit la iarbă verde, de 1 Iunie, Ziua Copilului. În jurul orei 11.00 David i-a cerut voie învăţătorului să-l lase să viziteze o peşteră, dar dascălul l-a refuzat. Dispariţia lui a fost semnalată în jurul orei 12.00, când elevii au fost chemaţi la masă. Au început să-l strige şi să-l caute, însă în zadar. Au alertat şi familia care a venit în pădure, iar unchiul băiatului l-a găsit pe acesta la 30 de metri de locul unde copiii urmau să ia picnicul. Era căzut într-o vale, cu faţa într-un trunchi de copac. Echipajul SMURD ajuns la faţa locului a încercat aproape o oră să-l resusciteze, dar a fost în zadar. "Am sperat până în ultimul moment că băiatul va apărea. Regret ce s-a întâmplat. Ceasul cel rău e ceasul rău", spune învăţătorul Petru Covaci.

În urma rezultatului necropsiei, cauza morţii o reprezintă asfixierea. Se pare că, în timpul căderii, băiatul s-a lovit la nas şi a înghiţit sânge, nu a mai putut respira şi s-a asfixiat.

Poliţiştii au deschis o anchetă, la fel şi Inspectoratul Şcolar Bihor, care susţine că excursia nu a fost una aprobată de către conducerea şcolii, aşa cum prevede legea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite