Un elev din Bihor, aflat în excursie cu colegii, a murit după ce i s-ar fi făcut rău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valea Sighiştelului
Valea Sighiştelului

Un elev în vârstă de 12 ani din comuna bihoreană Lunca a murit, miercuri, în timp ce se afla cu colegii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Popoviciu" din Beiuş într-o excursie pe Valea Sighiştelului, băiatul fiind deja în stop cardio-respirator când medicii au ajuns la el.

Surse apropiate elevului au declarat că acesta se afla în excursie pe Valea Sighiştelului cu colegii de şcoală şi i s-a făcut rău brusc, informează Mediafax.

Conform aceloraşi surse, în timp ce cadrele didactice şi elevii făceau o drumeţie prin pădure, băiatului i s-a făcut rău şi a leşinat.

Şeful SMURD, dr. Hadrian Borcea, a declarat, la rândul său, că se pare că băiatul avea probleme medicale.

„Se pare că avea nişte probleme medicale. Când echipajele SMURD şi Ambulanţei au ajuns la el era în stop cardio-respirator. A fost resuscitat cam o oră, dar, din păcate, fără rezultat", a declarat corespondentului MEDIAFAX dr. Hadrian Borcea.

Cazul a fost semnalat inclusiv poliţiştilor, care au mers la locul unde elevului i s-a făcut rău.

„Pe corpul copilului nu există urme vizibile de violenţă, iar cauza decesului urmează să fie stabilită în urma necropsiei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, inspector principal Alina Dinu.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Daniel Negrean, elevii erau însoţiţi în excursie de mai mulţi profesori şi părinţi, dar şi de o asistentă medicală.

„Asistenta şi-a dat seama repede, însă, că nu poate face prea multe pentru copil, aşa că a chemat medicii prin apel la numărul de urgenţă", a spus Negrean.

Totodată, şeful IŞJ a afirmat că excursia era autorizată atât de conducerea şcolii, cât şi de inspectorat.

„S-a întâmplat un accident medical, nu e o situaţie care să ţină de vinovăţia vreunui cadru didactic", a conchis şeful ISJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite