Familia și prietenii lui Takacs Norbert i-au adus un omagiu aproape de locul accidentului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinții, rudele, prietenii și foștii colegi ai tânărului Takacs Norbert, mort în urmă cu un an în urma unui accident rutier, i-au adus acestuia un omagiu, astăzi, în Piața Unirii, la câțiva metri de locul în care Norbert a fost accidentat.

Protest în loc de parastas, ca urmare a morții unui tânăr în spital FOTO + VIDEO

Anchetă la Colegiul Medicilor din Cluj pentru moartea prematură a lui Norbert Takacs

Apropiații tânărului mort cu puțin timp înainte împlinirii vârstei de 18 ani, vor ca prin acest gest să atragă atenția asupra cazului lui Norbert. Părinții acestuia susțin că medicii de la Spitalul Județean l-ar fi putut salva pe unicul lor fiu și îi acuză pe aceștia de malpraxis.
"Dosarul este acum la Timișoara, unde se face o expertiză la cererea polițitie. Cei de acolo urmează să stabilească dacă medicii din Oradea au luat decizii greșite atunci când l-au tratat pe fiul nostru, după accident. Nu ne lăsăm până nu se face dreptate", a spus Takacs Jeno, tatăl lui Norbert.

Familie îndoliată în luptă cu sistemul bolnav al sănătății, după moartea fiului adolescent

Părinții lui Norbert susțin că fiul lor a fost neglijat de medici, fiind lăsat pe mâna rezidenților. Oamenii cred că dacă era îngrijit mai bine, acum băiatul era viu. Tatăl tânărului le reproșează medicilor că l-au internat la secția Chirurgie Maxilo-Facială. „Inițial i-au făcut o operație estetică la nas, după care l-au internat la Ortopedie și abia marți l-au operat la picior. A fost tratat cu superficialitate", crede Takacs Jeno. Viorel Corbu, chirurgul care l-a operat pe Norbert, a declarat pentru Adevărul de Seară că nu a greșit cu nimic și că Norbert a murit din cauza emboliei grăsoase.  Cu toate acestea, la scurt timp după operaţia şi moartea tânărului, acesta a renunţat la postul de șef al Secției de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Județean Bihor, angajându-se la un spital privat.

FOTOGALERIE Protestul familiilor îndoliate împotriva sistemului medical bolnav



Dă click pe poză pentru o fotogalerie

De la moartea fiului său, Takacs Jeno duce o luptă cu sistemul bolnav al sănătății, întârziată de procurorii care nu au terminat încă de audiat și re-audiat toți martorii. „După ce 27 de ani am contribuit la sistemul de asigurări de sănătate, prima și singura dată când am apelat la serviciile unor medici am ajuns de la spital la înmormântare", a spus Takacs Jeno, în această dimineață. Acesta recunoaște că nu mai are curaj să meargă la medicii din România, nu fiindcă aceștia nu ar fi pregătiți, ci pentru că sistemul însuși este periculos.

Familiile îndoliate vor protesta la Oradea, împotriva sistemul sanitar care ucide

Anchete la Colegiul Medicilor și Parchet

image

Ovidiu Burtă, reprezentantul Colegiului Medicilor Bihor, a declarat că, pentru a se evita orice suspiciune, s-a cerut părerea unor specialiști din alte centre universitare. „Cinci specialiști de la Cluj au studiat cazul și au ajuns la concluzia că nu se poate vorbi de culpă medicală", a spus Burtă, menționând că decizia a fost contestată de părinți. Dorel Moțiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ne-a informat că în cazul morții lui Takacs Norbert există două dosare, unul al accidentului în care a fost implicat, și altul ca urmare a plângerii depuse de Takacs Jeno, pentru neglijență în serviciu, împotriva cadrelor medicale.

Ancheta arată că Patricia a fost omorâtă de Salmonella, medicii sunt nevinovați

Revoltă generală împotriva deciziei de tipul „mortul e de vină”, la Oradea

Prefectul de Bihor solicită urgentarea anchetei în cazul lui Norbert Takacs

Cazul Norbert Takacs: medicul care a fost de gardă când a fost internat a demisionat

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite