Ancheta arată că Patricia a fost omorâtă de Salmonella, medicii sunt nevinovați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un protest de amploare va avea loc astăzi în Oradea. Părinți și rudele victimele moarte în spitale din cauza neglijenței sistemului medical își vor exprima nemulțumirea în stradă. Delia Scorțe, mama fetiței decedate la începutul verii din cauză că a mâncat o prăjitură cu Salmonella spune  că este revoltată pe faptul că autoritățile competente nu au luat măsurile necesare în cazul morții fiicei sale.

Ca răspuns la protestul care va avea loc astăzi în fața sediului Direcției de Sănătate Publică Bihor, șeful instituției, Marius Pîrcioagă a transmis un comunicat în care explică faptul că DSP și-a făcut meseria. Cât despre depistarea cauzelor deceselor bihorenilor în spitale, Pârcioagă mai adaugă că intră în competența și responsabilitatea Colegiului Medicilor Bihor.

Salmonella e de vină

„Din ancheta privind decesul Patriciei Vanesa Aktaa, în vârstă de 5 ani, a cărei rezultate au fost făcute publice de instituţia noastră în cursul lunii mai al acestui an, rezultă că a fost asigurat accesul pacientei la serviciile medicale, fiind tratată în două unităţi, Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" și Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Pneumoftiziologie, unde a fost asigurat tratamentul în conformitate cu evoluţia bolii, ambele unităţi fiind dotate şi aprovizionate corespunzător nivelului de competenţă. Forma clinică a bolii, cu gravitate mascată iniţial, şi acţiunea agresivă în organism a Salmonellei DO, identificată în prăjitura consumată la evenimentul familial şi la examenul coproparazitologic a trei persoane, inclusiv minora decedată,  au determinat evoluţia fatală a cazului", spune Marius Pîrcioagă, șeful Direcției Județene de Sănătate Publică.

Poziție oficială

Referitor la celelalte cazuri care sunt în atenţia opiniei publice şi au avut o evoluţie fatală în unităţi spitaliceşti din judeţul Bihor, precizăm că atitudinea DSP a fost fermă, în limita atribuţiilor şi domeniului de competenţă conferite de legislaţia în vigoare, prin efectuarea de verificări administrative ale serviciilor acordate pacienţilor. Investigarea acurateţei procedurilor medicale de diagnostic şi tratament, în conformitate cu ghidurile ştiinţifice de practică medicală, sunt responsabilitatea şi competenţa integrală a Colegiului Medicilor", mai aspune șeful DSP.

Vom reveni cu informații de la protestul de astăzi

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite