Revoltă generală împotriva deciziei de tipul „mortul e de vină”, la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Surorile Serac sunt revoltate că nimeni nu a plătit pentru moartea mamei lor
Surorile Serac sunt revoltate că nimeni nu a plătit pentru moartea mamei lor

Familia femeii moarte după o injecție se alătură protestului contra sistemului sanitar. Orădenii îndoliați ca urmare a unor presupuse culpe medicale pregătesc un protest de amploare, contra sistemului sanitar care ucide.

Bianca Serac, fiica unei femei în vârstă de 45 de ani care a murit în 2009 după ce i s-a injectat un antibiotic fără să i se facă testul alergologic, a anunţat astăzi că participă la protestul împotriva sistemului sanitar, organizat de către Delia Scorţe, mama fetiţei care a decedat după ce a mâncat o prăjitură cu Salmonella. După un an, Bianca a primit rezultatele expertizei, care au arătat că „mortul e de vină”, nu medicul şi asistenta care nu i-au făcut test alergologic şi care nu au avut nici măcar o trusă de prim ajutor. Bianca are două surori şi un frate de cinci ani.

Alergii fatale
Constanţa Serac a apelat la medicul generalist Magdalena Hoble, din cauza unei dureri de spate. Aceasta i-a pus diagnosticul de pneumonie şi i-a prescris Cefalosporină, un antibiotic care provoacă alergii similare Penicilinei. Femeii i s-a făcut rău, iar a doua zi a decedat. Bianca este revoltată că asistenta trimisă de Hoble a făcut injecţia, deşi se ştia că aceasta era alergică la mucegai. „Expertiza medico-legală e cusută cu aţă albă”, a spus Bianca.

cifra

Mircea Dumitrescu, reprezentantul Colegiului Medicilor Bihor, a declarat că nu e vorba despre culpă medicală. Potrivit comisiei, cauza decesului nu a fost şocul anafilactic. „Cu un an înainte femeia mai luase acelaşi antibiotic şi fusese testată. Cauza morţii a fost o infecţie virală a cordului”, a spus Dumitrescu.

Hoble profesează şi astăzi. „Refuz să fac vreo declaraţie pe această temă”, a spus aceasta. Marius Pîrcioagă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, s-a declarat neplăcut surprins de lipsa de reacţie a forurilor competente.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite