EXCLUSIV Rugbystul Alexandru Grădinaru a murit la Spitalul Pelican din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rugbystul  Alexandru Bogdan Grădinaru (19 ani) a murit azi noapte la Spitalul Pelican din Oradea. Tânărul a suferit un accident grav, în timpul unui meci de rugby, la 31 martie 2010.

Potrivit medicului Ovidiu Cacuci, reprezentantul Spitalului Pelican, Alexandru a suferit un traumatism grav la coloană, în timpul meciului și respira doar cu ajutorul aparatelor. "S-a făcut tot ce se putea face, dar rezervele biologice sunt limitate", a declarat Cacuci pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea. Sportivul a murit în această dimineață, la ora 6.00.

Medici versus familie în cazul rugbystului Alexandru Grădinaru, mort la Oradea

Tatăl rugbystului mort la Oradea spune că fiul lui a fost abandonat de federație și tratat prost în spital

SCANDAL LA SPITALUL JUDEŢEAN DIN TIMIŞOARA DUPĂ MOARTEA RUGBYSTULUI

Alexandru Grădinaru era din Brașov, însă juca la o echipă din Arad. Antrenorul și colegii de echipă sunt dărâmați de vestea morții lui Alexandru. Mai ales că ieri au fost toți la el în vizită, la spitalul din Oradea. "Era un copil de mare perspectivă, un copil cuminte. Văd că numai copiilor cuminți li se întâmplă astfel de lucruri", a declarat antrenorul lui Alexandru, Ovidiu Șerban, pentru Adevărul de Seară Oradea. ”Pur şi simplu suntem toţi în stare de şoc. Nici nu ştim că să spunem sau ce să facem”, a declarat în această dimineaţă Ovidiu Şerban, antrenorul CS UAV Arad.
Acesta se află cu întreaga echipă la cel mai trist antrenament din cariera sa, dat fiind că mâine echipa arădeană are de pregătit un meci. ”Nu ştiu să vă spun ce vom face. Vom amâna partida, încercăm să ne adunăm”, a mai spus antrenorul.  ”Suntem cu toţii foarte afectaţi. Vă daţi seama că a trăit printre noi, am fost împreună majoritatea timpului. Ne este tuturor foarte greu, suntem debusolaţi”, a mai precizat antrenorul.



Alexandru pe patul de spital. Sursa: rugby.ro

image

Campion național

Vasile Soporan, antrenorul care l-a descoperit pe Alexandru pe când acesta era doar un elev în clasa a treia, spune că era un sportiv foarte talentat. "Era un copil foarte bun, nu bun. Și foarte talentat. A fost cu mine în Anglia, pe când era în clasa a șaptea și cei de la Londra au spus că este o mare speranță pentru rugby", a declarat Vasile Soporan, pentru Adevărul de Seară ediția de Oradea. El a spus că Alexandru a fost campion național la juniori, cu echipa Metrorex, acum doi ani. "Pe urmă a plecat student la Arad", spune antrenorul care a continuat să țină legătura cu fostul lui elev. "Am un fost elev în Anglia, chirurg, și mi-a zis că cea mai mare greșeală a fost că nu l-au operat atunci, pe loc. L-au ținut câteva zile în spital, la Timișoara, înainte să-l opereze", acuză antrenorul. Vasile Soporan a declarat pentru Adevărul de Seară că Alexandru mergea în vacanțe să se antreneze cu fosta echipă.

Dezvăluiri şocante: Rugbistul Alex Grădinaru a fost „abandonat“ în spital

Descoperit la 9 ani

După tragicul eveniment, una dintre cele mai afectate persoane era antrenorul care l-a descoperit pe sportiv, Vasile Soporan. „Alex a participat la o selecţie la vârsta de nouă ani şi am observat că deţine reale calităţi pentru acest sport. Era bine făcut şi destul de talentat. Am lucrat cu el zece ani, până a plecat la Metrorex şi pot spune că era un copil foarte talentat. Un lucru îmbucurător este că Alex putea respira fără aparate imediat după operaţie şi mă rog pentru sănătatea lui", a declarat Vasile Soporan.

Acuze dure la adresa medicilor

Vasile Soporan consideră că sportivul nu a primit îngrijirile medicale adecvate imediat după incident. „Probabil Alex nu a fost bine încălzit, iar impactul cu adversarul a fost mult prea puternic. El nu avea probleme cu spatele şi era foarte rezistent. Era prea crud la doar 19 ca să fie introdus în meciurile din Liga Naţională", crede Vasile Soporan. Primul antrenor al lui Alex crede că neglijenţa celor care au încercat să-i acorde primul ajutor a agravat situaţia. „Ei sunt principalii vinovaţi de starea în care a ajuns Alex. În astfel de cazuri, în primă instanţă, sportivul este imobilizat total, pentru a nu suferi o fisură de coloană vertebrală. Însă, aşa-zişii specialişti care au intervenit imediat după incident au agravat situaţia. Au tras de Alex ca nişte animale, în toate direcţiile şi i-au făcut foarte mult rău", a completat Vasile Soporan. (Marian Stoica)

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite