Tatăl rugbystului mort la Oradea spune că fiul lui a fost abandonat de federație și tratat prost în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Grădinaru, tatăl rugbystului mort în această dimineață la un spital privat din Oradea, le reproșează oficialilor clubului și federației că l-au abandonat pe Alexandru. Bărbatul s-a plâns și de modul în care fiul lui a fost tratat în spitalul de la Timișoara.

CITEȘTE AICI CE SPUN ANTRENORII ȘI MEDICII

Viorel Grădinaru a povestit că fiul lui urma să fie trimis la Brașov, de medicii de la Spitalul Județean Timișoara. "Urma să fie mutat la Brașov, pentru că la Timișoara nu mai aveau ce să-i facă. Am decis să-l aducem la Oradea, pentru că am auzit că aici în spital sunt alte condiții", a spus tatăl sportivului. Alexandru a fost adus la Oradea din 22 iunie. "Din păcate a venit de la Timișoara cu mai multe infecții, pneumonie și stafilococul auriu", a declarat pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea, Viorel Grădinaru.

Spera să ajungă în Germania

"La spitalul din Timișoara a fost tratat ca ultimul om, ca la un spital de stat. Trebuia operat în maximum opt ore după accident, ei l-au operat după 22 de ore, pentru că au așteptat acordul meu", a spus tatăl sportivului. Bărbatul care a stat în spital, alături de fiul lui, de la accident, a povestit că Alexandru a fost optimist în privința refacerii până în momentul în care a aflat că în loc să plece în Germania, unde putea fi operat și avea șanse de recuperare, este mutat la Oradea. "Atunci a zis că nu-l mai interesează, au fost momente când spunea că-și dorește să moară. În astfel de momente mi-a zis că vrea să-și doneze organele", a povestit tatăl rugbystului. El este nemulțumit și de modul în care au acționat echipajele de urgență în momentul accidentului. "Ați văzut cum l-au luat de pe teren. După accident l-au ținut 20 de minute în ambulanță, pe teren, pentru că dacă îl duceau pe el la spital rămâneau fără salvare la stadion", a subliniat Grădinaru.

Abandonat de club și federație

Omul le reproșeasă celor din clubul arădean, unde activa Alexandru, și celor din conducerea Federației Române de Rugby, că l-au abandonat când îi era mai greu. "Inițial era vorba că ne ajută cu bani, pentru a-l putea duce în Germania. Noi am reușit să strângem o parte din bani, însă când să ne ajute au dat înapoi", a declarat Viorel Grădinaru.

Direcția de Sănătate Publică Bihor face o anchetă cu privire la moartea tânărului rugbyst. "Am început să strângem datele. Mâine vom avea rezultatele", a declarat Marius Pîrcioagă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor. Reprezentanții Federației Române de Rugby nu au putut fi contactați pentru a răspunde acuzațiilor aduse de tatăl lui Alexandru.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite