UPDATE Reacţia Spitalului Judeţean din Timişoara, unitatea acuzată de moartea rugbystului de doar 19 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rugbystul Alexandru Bogdan Grădinaru (19 ani) a stat internat la Spitalul Judeţean din Timişoara mai multe luni după ce a suferit un accident grav în timpul unui meci. Având un traumatism grav la coloană, tânărul respira doar cu ajutorul aparatelor. Pe perioada spitalizării de la Timişoara, tânărul a contractat un virus pulmonar care i-a curmat existenţa, spun apropiaţii familiei. Aceleaşi surse spun că familia a decis să acţio

UPDATE: Managerul Spitalului Judeţean din Timişoara îşi apără medicii

"Acest caz a fost unul foarte complicat. Noi am încercat să explicăm familiei toate leziunile şi deranjamentele organice care au fost observate după accident. şansele de supravieţuire sunt mici şi chiar dacă ar fi rezistat ar fi rămas cu sechele. l-am fi considerat o persoană care respiră dar nu are nicio şansă la un trai normal. Practic, el era imobilizat de la gât în jos. În momentul în care se intubează un bolnav, în momentul în care se depăşesc patru-cinci  zile de la intubaţie, cum în aer sunt viruşi şi bacterii, pentru că nu poţi să îl pui într-o cupolă sterilă, au dus la apariţia unor infecţii la nivel respirator. Asta se întâmplă oriunde în lume", a spus Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Părinţii rugbistului mort: „Îi dăm în judecată pe vinovaţi“

Durere, remuşcări şi neputinţă, în familia rugbistului dispărut FOTOGALERIE

Constanţa: Spitalele şi-au schimbat „stăpânul“

"Deşi Alexandru nu mai este în spitalul timişorean, care va ramane doar un coşmar pentru el şi mai ales pentru familie, care a conştientizat fiecare secundă petrecută acolo ca şi cum ar fi fost înjunghiaţi cu un cuţit încins până ce vârful acestuia a scrijelit osul, starea lui nu s-a schimbat în bine mai cu nimic. Ultima săptămână de spitalizare a lui Alex a costat în jur de 35.000 RON, iar salvarea a costat 5.200 RON. Alex a mai facut încă patru stopuri cardio-respiratoare, şi asta din cauza infecţiei pulmonare care nu vrea să cedeze de loc. Din păcate pentru el, nici una din clinicile din afara României nu vor să îl primească pentru că pe toată perioada şederii lui în spitalul timişorean, a contactat un virus", se arată pe blogul unde prietenii lui Alexandru Grădinaru strângeau donaţii.

CLICK AICI PENTRU REACŢII ALE APROPIAŢILOR TÂNĂRULUI

Familia a hotărât să îşi mute fiul de la Spitalul Judeţean din Timişoara la un spital privat din Oradea, dar în acelaşi timp, între familie şi medici a avut loc o întâlnire în prezenţa unor avocaţi, se arată pe acelaşi blog. Disperaţi de boala contractată în spital, familia intenţionează să acţioneze în instanţă spitalul.

CLICK AICI PENTRU A AFLA DE CE A MURIT TÂNĂRUL

Rugbystul Alexandru Bogdan Grădinaru, în vârstă de doar 19 ani, a murit azi noapte la Spitalul Pelican din Oradea.

Citiţi şi:

Dramă pentru un rugbyst de 19 ani: s-a accidentat grav la coloana cervicală

Tatăl rugbystului mort în spital spune că fiul lui a fost abandonat de federație și tratat prost în spital

Rugbystul Alexandru Grădinaru a murit la Spitalul Pelican din Oradea

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite