Gafele procurorilor DNA Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, procurorii Serviciului Teritorial Iaşi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-au remarcat mai mult prin gafe şi greşeli decât prin rezultate concrete.

Una dintre cele mai recente şi mai flagrante greşeli a celor de la DNA a avut loc toamna trecută. La sfârşitul lunii noiembrie procurorii anti-corupţie au anunţat că l-au trimis în judecată pentru trafic de influenţă. După nici o oră aceştia au anunţat că au făcut o greşeală.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi a interzis accesul presei în clădire! Oamenii legii verifică toate birourile din instituţie (UPDATE)

Avocatul Chrisy Mîrşanu a aflat cu stupoare pe 30 noiembrie că a fost trimis în judecată într-un al treilea dosar de trafic de influenţă. Pe site-ul DNA a apărut un comunicat de presă în care erau prezentate acuzaţiile aduse apărătorului. În acesta se preciza că avocatul Christy Mîrşanu din Baroul Iaşi, a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi primit 45.000 de lei de la o persoană.

UPDATE Scandal cu spioni la Consiliul Judeţean Iaşi. DNA revendică microfoanele din perete (FOTO şi VIDEO)

În schimbul banilor apărătorul ar fi promis că intervine pe la judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru ca denunţătorul şi fratele lui să primească pedepse cu suspendare într-un dosar în care erau judecaţi. "În luna octombrie 2009, inculpatul Mîrşanu Christy-Gabriel a pretins de la un denunţător suma de 60.000 lei promiţându-i, în schimb, că va interveni pe lângă judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru ca aceştia să pronunţe o hotărâre definitivă prin care denunţătorul şi fratele său să primească o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei", se precizează în comunicatul DNA. Cei doi ieşeni au fost condamnaţi de Tribunalul şi Curtea de Apel Iaşi la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor.

Iaşi: Victor Chirilă dă astăzi ochii cu procurorii, după ce a găsit camerele video montate de DNA la el în birou (UPDATE)

După câteva zeci de minute însă DNA a revenit cu o altă precizare. "Referitor la comunicatul nr. 635/VIII/3 din data de 30 noiembrie 2010 privind pe învinuitul Mîrşanu Christy Gabriel, din cauza faptului că a intervenit o eroare de comunicare între Serviciul Teritorial Iaşi şi Biroul de Informare şi Relaţii Publice,  facem următoarea precizare: Având în vedere că procurorii Serviciului Teritorial Iaşi nu au finalizat dosarul penal, în acest moment dosarul nu este trimis spre judecare la Curtea de Apel Iaşi", se menţionează în comunicatul DNA.

Vicepreşedinţii CJ, demnitari de lux pe banii ieşenilor. Vezi în ce scandaluri au fost implicaţi cei doi

Procurorii anti-corupţie au făcut o nouă greşeală şi la începutul acestui an. Oamenii legii au reţinut-o pe judecătoarea ieşeană Angela Ungureanu pe motiv de luare de mită. Aceasta ar fi primit de la avocata Nicoleta Balica suma de 2.500 de lei pentru a motiva o decizie într-un dosar.

Cu toate acestea, Consiliul Superior al Magristraturii nu a dat aviz favorabil pentru arestarea judecătoarei.  „La data de 29 ianuarie 2011, Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători nu a avizat arestarea preventivă a inculpatei Ungureanu Angela. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul DNA.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite