Şeful Consiliului Judeţean Iaşi a interzis accesul presei în clădire! Oamenii legii verifică toate birourile din instituţie (UPDATE, FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a dispus ca jurnaliştii care au venit dimineaţă la sediul CJ să nu aibă acces nici măcar în biroul de presă. Accesul publicului este şi el limitat doar la birourile de la parterul instituţiei. Presa este restricţionată şi în sediul Prefecturii.

Ora 12.50: În urmă cu puţin timp, cei de la SRI Iaşi au finalizat verificările în birourile vicepreşedinţilor şi la preşedintelui CJ Iaşi. Aceştia încă inspectează birourile şefilor de servicii din cadrul instituţiei.

Preşedintele Simirad va susţine o conferinţă de presă cu primele declaraţii referitoare la acest incident la ora 13.00.

Ora 11.20: Doi poliţişti şi alţi doi criminalişti au ieşit din sediul CJ. Aceştia au refuzat să facă comentarii.

image

Ora 11.15 „În urma sesizării de ieri, cele două birouri au fost sigilate pentru efectuarea cercetărilor. Nu există o dispoziţie din partea POliţiei de restricţionare a accesului publicului în sediul Consiliului Judeţean Iaşi“, a precizat Alina Vezeteu, agent în cadrul Biroului de Presă al Poliţiei Iaşi.

Ora 10.55: Constantin Simirad a convocat printr-o adresa oficială pe cei de la SRI pentru a verifica birourile din CJ. În acest moment, în sediul CJ Iaşi se află angajaţii SRI Iaşi care caută eventuale alte dispozitive de supraveghere.

La faţa locului au revenit şi poliţiştii care au fost prezenţi ieri. Întrebat despre motivul sosirii lor la CJ, Dumitru Petraş, şeful de la Secţia 3, a răsuns: „Probleme de serviciu".

Citește și: Filaje reclamate și la CJ Neamț

Ora 10.40: Sediul CJ Iaşi şi al Prefecturii este verificat în aceste momente de oamenii legii. Poliţiştii caută în toate birourile să vadă dacă mai sunt şi alte camere de supraveghere. „Poliţia va continua cercetările pentru a vedea dacă mai sunt şi alte sisteme de supraveghere în birouri", a spus Victor Chirilă, după ce a ieşit în această dimineaţă de la DNA Iaşi.

Ora 10.30: Jurnaliştii acreditaţi la Consiliul Judeţean care au venit la sediu în aceastăă dimineaţă sunt ţinuţi la intrare până când Simirad va decide ridicarea interdicţiei.

Iaşi: Scandalul spionajului de la Consiliul Judeţean continuă. Vicepreşedinţii Chirilă şi Adăscăliţei au plecat de la DNA fără să primească multe lămuriri (UPDATE)

„Domnul preşedinte va ţine o conferinţă de presă mai târziu pentru a explica această situaţie. Deocamdată jurnaliştii nu pot intra în sediul CJ, nici măcar în biroul de presă", a declarat Sebastian Tătaru, purtător de cuvânt al CJ Iaşi.

Gafele procurorilor DNA Iaşi

„Am găsit sigiliu când am venit la serviciu, eu şi colegii din CJ suntem şocaţi de ce s-a întâmplat ieri. Aşteptăm nişte răspunsuri", a spus Livia Horocan, secretara celor doi vicepreşedinţi CJ Iaşi.

Vicepreşedinţii CJ, demnitari de lux pe banii ieşenilor. Vezi în ce scandaluri au fost implicaţi cei doi

Accesul publicului este restricţionat la birourile de la parterul instituţiei. Jurnaliştii pot intra condiţionat şi în sediul Prefecturii. Portarul trebuie să anunţe cabinetul prefectului înainte de a lăsa reporterii în instituţie, aceştia fiind escortaţi de purtătorul de cuvânt sau un funcţionar pe holurile Casei Pătrate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite