Vicepreşedinţii CJ, demnitari de lux pe banii ieşenilor. Vezi în ce scandaluri au fost implicaţi cei doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Adăscăliţei şi Victor Chirilă sunt vicepreşedinţii CJ doar cu numele. Aceştia sunt în conflict de la începutul mandatului cu preşedintele Constantin Simirad, motiv pentru care nici nu au activitate administrativă în CJ.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi a interzis accesul presei în clădire! Oamenii legii verifică toate birourile din instituţie (UPDATE)

Scandal cu spioni la Consiliu Judeţean Iaşi. DNA revendică microfoanele din perete (FOTO)

Vicepreşedintele Chirilă se ocupă cu problemele seismice din judeţ, cu şcolile speciale, cu Direcţia Judeţeană de Pază şi Ordine, Centrul de Asistenţă Medico-Socială Bivolari şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Iaşi: Victor Chirilă dă azi ochii cu procurorii, după ce au găsit camerele video montate de DNA lângă tocul uşii de la birou (UPDATE)

Din cauza atacurilor politice dese la adresa lui Simirad, acesta din urmă i-a retras dreptul de semnătură pe documentele instituţiei.

„Noi în birouri facem doar activitate politică. Ne întâlnim cu colegii din partid pentru a stabili strategii şi felul cum votăm înainte de şedinţele CJ. Nu avem activitate administrativă. Eu nu am drept de vot şi mă ocup cu seismele, orbii şi surdo-muţii“, a spus Victor Chirilă.

Adăscăliţei are atribuţii doar pe hârtie, fiind şi el implicat mai mult în activităţi politice şi cele la care este delegat de Simirad. Acesta are în subordine unitatea medico-socială din Răducăneni, şcoli speciale, activităţi sportive, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, precum şi activităţi de pregătire a teritoriului şi a populaţiei pentru apărare şi mobilizarea economiei.

Gafele procurorilor DNA Iaşi

Conflictul dintre vicepreşedinţi şi şeful instituţiei s-a mutat şi la Parchet. Constantin Simirad a făcut plângere penală împotriva celor doi la sfârşitul anului 2009 pentru „uzurpare de calităţi oficiale“ şi de „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi contra intereselor publice“.

Acţiunea în instanţă a fost promovată după ce vicepreşedinţii au preluat conducerea unei şedinţe extraordinare de CJ, fără dispoziţia lui Simirad. Astfel, acum doi ani, consilierii şi Simirad nu s-au pus de acord asupra modului de distribuire a banilor pentru lucrări la drumuri judeţene. Atunci Simirad a suspendat şedinţa, moment în care Adăscăliţei a continuat-o în calitate de preşedinte.

Plângerea a fost soluţionată în februarie 2011, atunci când împotriva vicepreşedinţilor s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite