Filaje reclamate și la CJ Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul microfoanelor suspecte descoperite în sediul Consiliului Judeţean Iaşi a avut un episod asemănător şi în Neamţ.

În aprilie 2006, Dumitru Badea, la acea vreme vicepreşedinte al CJ Neamţ, le-a declarat ziariştilor că a fost vizitat de câteva persoane care aveau misiunea de a face o serie de lucrări de mentenanţă în birourile şefilor din Palatul Administrativ.

„O adevărată echipă de lucrători SRI s-a deplasat la Consiliu Judeţean, pentru a executa unele modificări în sistem. Mi-au cerut permisiunea de a avea acces în biroul preşedintelui, pentru a verifica încăperea. Mai în glumă, mai în serios, i-am întrebat dacă trebuie să ridice sau să instaleze microfoane, iar aceştia au spus că şi una şi alta", spunea atunci Dumitru Badea, fost ofiţer de Securitate înainte de 1989.

La câteva zile după declaraţia publică, vicepreşedintele Badea a revenit asupra subiectului într-o conferinţă de presă. În timp ce le arăta jurnaliştilor câteva găuri din pervazul ferestrelor de la biroul său, Dumitru Badea a spus: "Cei de la SRI mi-au explicat că nici măcar nu ar trebui să intre în birou pentru a monta microfoane, deoarece acestea pot fi puse, foarte simplu, din exterior".

La cinci ani de la dezvăluirile făcute de oficialul judeţului, povestea a fost dată uitării. A revenit acum, după descoperirea microfoanelor făcută de vicepreşedintele ieşean Victor Chirilă.

„E foarte posibil ca atunci când am sesizat să fi fost şi la noi microfoane. Dacă vorbim de întâmplarea de la Iaşi părerea mea este că cineva care ştia de lucrare a trădat", mai spune Badea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite