FOTO Violonistul Adrian Berescu: „Fără vioară, fără motor, fără aer nu am cum să rezist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat în 2009 pentru „Adevărul", Adrian Berescu (Taz), violonistul ucis de un şofer beat, vorbea despre cele două pasiuni ale sale: muzica şi vioara. Vedeţi mai jos poze de la o întâlnire a motocicliştilor la care a participat ieşeanul şi cu cvartetul „Ad Libitum".

Prim- solistul Filarmonicii din Iaşi, care şi-a pierdut viaţa joi seară într-un grav accident rutier, a fost unul dintre cei mai apreciaţi violonişt din ţară. Modest, nonconformist şi perfecţionist, Adrian Berescu a reuşit să îmbine pasiunile sale, situate la polul opus: vioara şi motocicleta.

Într-un interviu acordat în 2009, cotidianului "Adevărul", artistul ieşean spunea că: „Fără vioară, fără motor, fără aer nu am cum să rezist"

Citiţi şi:

Mesaje în memoria lui Adrian Berescu: „R.I.P. Taz, nu te vom uita"

Violonistul ieşean Adrian Berescu, ucis de un şofer beat (FOTO)

Cânta la vioara de la patru ani, iar în 1988 a înfiinţat,  împreună cu Şerban Mereuţă (vioară), Bogdan Bişoc (violă) şi Filip Papa (violoncel),  Cvartetul "Ad Libitum".

image

Adrian Berescu nu pune pe locul doi nici pasiunea sa pentru motoare. „Vioara şi motocicleta seamănă. Pentru amândouă îţi trebuie nervii tari, talent, dedicaţie şi pot fi vii în mâinile care trebuie. Fiecare dintre ele poate fi considerată o bucată de lemn sau una de fier, dar uite ce pot face", spunea vilonistul.

Cu motocicleta sa de viteză, Kawasaki ZX10R de 185 de cai putere a străbătut  sute de kilometric şi a participat la numeroase întâlniri ale bikerilor. Adrian Berescu a fost şi unul dintre fondatorii clubului East Side Dogs MC.  „Nu am avut până acum oase rupte. Cel mai mult am mers cu motorul aproape 1.500 de kilometri până în Grecia", precizeaza violonistul în 2009.

image

În memoria lui Adrian Berescu (Taz), prietenii şi cunoştiinţele sale, au postat pe site-ul de socializare www.facebook.com şi pe forumul www.motociclism. ro mesaje de condoleanţe şi poze cu artistul.

Citiţi şi:

UPDATE Violonistul ieşean Adrian Berescu, fondatorul Cvartetului „Ad libitum", şi-a pierdut viaţa în urma unui grav accident de motocicletă VIDEO

Iaşi: PORTRET: Adrian Berescu: „Din om faci cvartet, dar din cvartet nu mai faci om"

Altar în memoria lui Adrian Berescu la locul de adunare al motocicliştilor ieşeni (FOTO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite