Un an de la reforma în sănătate. Vezi ce s-a ales de spitalele Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile modificări decretate de Ministerul Sănătăţii n-au produs, în majoritatea cazurilor, îmbunătăţiri în funcţionarea sistemului sanitar.

Oficialii de la Guvern au cerut ca spitale care deserveau comunităţi mari să fie transformate fie în azile de bătrâni, fie în cămine.

IAŞI Spitalul Orăşenesc Târgu Frumos nu s-a transformat în azil de bătrâni, aşa cum a promis Ministerul Sănătăţii, ci a devenit adăpost pentru aparatură medicală mai performantă chiar decât cea aflată în unele instituţii sanitare din Iaşi. Află aici ce departamente mai sunt funcţionale!

VASLUI Unul din cele două spitale din judeţul Vaslui închise pe 1 aprilie 2011 de Ministerul Sănătăţii are şi acum lacăt pe uşă, deşi conducerea Consiliului Judeţean a promis şi încă mai speră să-l transforme în secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Vezi aici ce şanse de reuşită au planurile oficialilor locali!

BACĂU Spitalul orășenesc "Ioan Lascăr" din Comănești funcționează în continuare chiar dacă era cât pe ce să fie desființat și transformat în azil de bătrâni. Află ce şanse are să scape de comasare!

NEAMŢ În urmă cu un an, cele două spitale orășenești au fost închise prin decizia ministrului Cseke Attila. Până acum, doar edilii din Roznov au reușit să rezolve problema pacienților, prin înființarea unui cămin de bătrâni și a unui centru de permanență. Află aici cum s-a ajuns la această situaţie!

BOTOŞANI La jumătatea lunii martie s-a împlinit un an de când reforma sănătăţii a trimis într-o degrongoladă totală spitalele mici din judeţul Botoşani, care ar fi urmat să devină azile de bătrâni, Truşeşti, Darabani şi Guranda. Află aici ce s-a ales cu azilele promise!

SUCEAVA În Suceava, singurul spital care a primit o altă destinaţie după decizia de anul trecut a conducerii Ministerului Sănătăţii este cel de Boli Cronice de la Solca. Vezi aici dacă transformarea a avut sau nu succes!

FOCŞANI Doar Spitalul din Mărăşeşti a fost transformat în cămin de bătrâni, aşa cum a fost intenţia, în vreme ce Spitalul din Odobeşti ar putea fi redeschis în urma unei decizii a instanţei. Află aici în ce stadiu este procesul!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite