Reforma sănătăţii a distrus la Botoşani trei spitale vechi fără a deschide azilele mult promise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalele au fost desfiinţate
Spitalele au fost desfiinţate

La jumătatea lunii martie s-a împlinit un an de când reforma sănătăţii a trimis într-o degrongoladă totală spitalele mici din judeţul Botoşani, care ar fi urmat să devină azile de bătrâni, Truşeşti, Darabani şi Guranda.

Trei unităţi spialiceşti sunt acum istorie la Botoşani, dar de loc pentru odihna bătrânilor nici nu poate fi vorba. Cel puţin într-unul dintre acestea, pentru că la Truşeşti autorităţile au înţeles că că nu au altă cale decât cea impusă de minister şi au reuşit să amenajeze fostul spital în azil de bătrâni.

Nu au cele trebuincioase pentru obţinerea acreditării, dar au amenajat pe ici pe colo şi aşteaptă acreditarea.

Tuberculoşii de la Sanatoriul Guranda vor fi transferaţi la Botoşani

„Dosarul nostru este în studiu şi avem promisiunea că ne finanţează azilul cât mai curând", a spus Petrea Chiribuţă, viceprimarul comunei Truşeşti. La Darabani lucrurile s-au împotmolit de tot, după ce angajaţii din spitalul orăşenesc au trecut prin chin sub ameninţarea spectrului şomajului. Mii de dărăbăneni au rămas fără spital şi bat zeci de kilometri până la Dorohoi şi nici azil pentru bătrâni nu au în oraş.

Spitalele au fost desfiinţate

După desfiinţarea sanatoriului de la Guranda, clădirea a fost retrocedată fostului proprietar şi acum tronează un lacăt pe uşă. Autorităţile de la Botoşani nu au fost oricum prea încântate să facă azil de bătrâni la Guranda, unde peste 40 de ani a fost sanatoriu pentru boli de plămâni. În judeţ mai există trei azile de bătrâni, la Adăşeni, Leorda şi Dorohoi, şi cinci unităţi de asistenţă medico-socială.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite