Tuberculoşii de la Sanatoriul Guranda vor fi transferaţi la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei 20 de pacienţi cu tuberculoză internaţi  la Sanatoriul TBC Guranda vor fi transferaţi în această după amiază la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoşani. Ministerul Sănătăţii a desfiinţat Sanatoriul TBC Guranda, care era singurul din judeţ unde puteau fi internaţi pacienţi suferind de tuberculoză în stare foarte gravă.

UPDATE:  Ora  16.45

image

În urmă cu puţin timp toţi cei 20 de pacienţi de la Guranda au ajuns cu bine la Botoşani şi au fost internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie. Începând de astăzi, spitalele din Darabani, Truşeşti şi Sanatoriul TBC Guranda vor fi închise.

image

Pentru transportul bolnavilor au fost solicitate trei ambulanţe de la SJA Botoşani  şi două maşini speciale SMURD de la ISU Iaşi, dotate pentru intervenţiile cu victime multiple.

" Activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani nu va fi afectată pentru că aceste maşini vor fi după amiază în afara programului de lucru. Toţi pacienţii de la Guranda vor fi transportaţi în această după amiază la Botoşani. Maşinile de intervenţie pentru victime multiple care vor veni de la Iaşi pot să transporte în condiţii optime câte opt pacienţi odată", a declarat Liliana Mateciuc, directorul medical de la SJA Botoşani.

Şi bolnavii de la Spitalul Darabani au fost externaţi sau transferaţi la Dorohoi. "Spitalul este închis. Nu mai este niciun pacient internat. Avem însă promisiuni de la Ministerul Sănătăţii că după data de 20 aprilie spitalul va puea funcţiona ca secţie a Spitalului municipal Dorohoi. Se va aproba un număr de paturi, dar mai redus decât am avut ",  a spus Ghiorghi Burlacu, primarul oraşului Darabani.

Mulţi dintre angajaţii spitalului din Darabani vor să se angajeze la Spitalul Municipal Dorohoi care are un deficit de 51 de posturi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite