TALENT Graficianul care restaurează fotografii-document deteriorate FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Măndăşescu este pasionat de desen şi de speed painting
Andrei Măndăşescu este pasionat de desen şi de speed painting

Andrei Măndăşescu (27 de ani) a redesenat mai multe fotografii vechi pentru un muzeu din Franţa. Tânărul este pasionat de desen şi de speed painting, realizând mai multe creaţii în 3D.

Andrei Măndăşescu nu a urmat cursurile unei şcoli de artă, dar desenele sale îi impresionează pe cei care le admiră. Priceperea lui a fost observată şi peste hotare, când i s-a cerut să refacă nişte fotografii vechi pentru un muzeu din Franţa.

„Proiectul pe care l-am prins în Franţa consta în restaurarea a aproximativ 20 de fotografii cu mozaicuri. Eu am refăcut 5 poze care erau stricate şi care urmau să fie folosite într-un muzeu din Franţa", mărturiseşte Andrei Măndăşescu.

A lucrat ore în şir cu migală şi precizie pentru a reda întocmai imaginile şterse din fotografii.

A refăcut poze deteriorate cu mozaicuri pentru un muzeu din Franţa

„Lipseau anumite elemente. În una din poze lipsea o parte din faţa unui cal şi din coadă. Le-am refăcut în funcţie de culori şi de ce se mai putea distinge în fotografie", mai spune Andrei.

Desene în mărime naturală

Restaurarea fotografiilor-document nu este singura preocupare a tânărului grafician. Acesta realizează de la portrete în tuş, în creion sau în peniţă, maşini şi personaje din filme şi desene în 3D, până la speed painting, desene realizate cu ajutorul unei tablete electronice transpuse automat în calculator.

Geniul roboţilor din Iaşi. Profesorii spun că un astfel de caz apare o dată la 50 de ani

Geniul roboţilor

„Tot ce înseamnă desen mă linişteşte. Nici nu-mi dau seama când trece timpul, fac asta din plăcere şi am noroc de sprijinul prietenilor mei care mă recomandă şi astfel mai primesc comenzi pentru realizare de portrete, imprimeuri pentru tricoruri, logo-uri pentru firme", spune Andrei Măndăşescu.

Dovadă stau atât desenul de pe unul din pereţii camerei, unde l-a făcut  în 3D pe Spiderman, cât şi filmele de pe Youtube care-l arată făcând speed painting.

Elevii ieşeni, premiaţi pentru solidaritatea manifestată prin desen faţă de japonezi

Invenţiile studenţilor ieşeni: Roboţi de spionaj, de trimis pe Marte şi de înlocuit muncitorii FOTO

Tânărul ieşean susţine că talentul l-a moştenit de la părinţi şi că a vrut să-şi perfecţioneze tehnica urmând nişte cursuri în 2005.

INEDIT Maşină ca a lui Michael Schumacher, construită din cheta studenţilor ieşeni (FOTO şi VIDEO)

„Tata se pricepe mai mult la desen tehnic, iar mama se pricepe pe partea artistică. Şi sora mea mai mare desenează. La 25 de ani am făcut nişte cursuri de aproape două luni cu un profesor pentru că am vrut să învăţ cât mai multe despre desen", povesteşte Andrei Măndăşescu. 

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite