Elevii ieşeni, premiaţi pentru solidaritatea manifestată prin desen faţă de japonezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desenele elevilor au câştigat o medalie de argint şi o menţiune specială
Desenele elevilor au câştigat o medalie de argint şi o menţiune specială

Copiii de la şcoala „Nicolae Iorga" din Buhalniţa au primit o medalie de argint şi o menţiune specială pentru desenele trimise în cadrul competiţiilor mondiale de artă plastică din Tokyo şi Yokohama.

Elevii s-au înscris în cele două competiţii chiar înainte de cele două cutremure care au avut loc în Japonia. În urma catastrofei, copiii au încercat să transmită prin desen solidaritate şi încurajare.

Juriul japonez s-a arătat impresionat de desenele primite şi după doar trei săptămâni i-au premiat ep aceştia cu o medalie de argint şi o menţiune specială. Mai mult, la doar câteva distanţă au primit o nouă invitaţie de a participa la ediţia a XIX-a din 2012 „IE-NO-HIKARI" organizată la Tokyo.

Studenţii japonezi din Iaşi sunt disperaţi: Nu reuşesc să dea de rudele din zona distrusă de cutremur (UPDATE)

„Mesajul copiilor de prietenie şi solidaritate era cât se poate de concludent. În aceeaşi zi în care ne-am apucat de treabă am şi expediat desenele în Japonia. Mesajul culorilor şi al cuvintelor tălmăcite în engleză au avut un impact mai mult decât pozitiv în rândul prietenilor niştri, care şi-au găsit răgaz şi starea de spirit necesară pentru a ne răspunde", spune profesorul Vasile Aioanei, coordonatorul clubului de artă de la Şcoala „Nicolae Iorga" din Buhalniţa.               

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite