Şeful judeţului Iaşi, acuzat că a câştigat ilegal 10.000 de euro din stimulente pe vremea când era primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Victor Chirilă, susţine că şeful instituţiei, Constantin Simirad a încasat ilegal stimulente de 37.800 de lei, în perioara 2000-2002, când era primar. Şi viceprimarii din acea perioadă Vasile Dumitriu şi Vasile Munteanu ar fi încasat stimulente.

Iaşi: Vicepreşedinţii protestari au rămas fără salarii după ce şi-au scos birourile în stradă

„Sunt bani luaţi fără drept de Simirad şi viceprimari. Cât a fost la primărie s-a ocupat de deturnare de fonduri, a luat stimulente, chiar dacă legea era foarte clară şi-i permitea primarului să ia doar o indemnizaţie fixă", a spus Victor Chirilă.

Din spusele vicelui, ilegalitatea a fost trecută într-un raport al Curţii de Conturi, care a fost „ascuns" în sertare. „Toate aceste constatări au fost puse într-un dosar care a rămas permanent închis într-un sertar, iar el a plecat ca ambasador în Cuba", a mai spus Chirilă.

Vicepreşedinţii CJ, demnitari de lux pe banii ieşenilor. Vezi în ce scandaluri au fost implicaţi cei doi

Din verificarea Curţii de Conturi din acea perioadă, consilierii locali au aprobat prin hotărâri de şedinţe metodologia acordării acestor drepturi salariale pentru primar şi viceprimari, măsura care contravine legii.

Schimb de acuzaţii penibile la vârful Consiliului Judeţean din Iaşi

Raportul care a constatat ilegalitatea spune că indemnizaţia trebuie să fie singura formă de remunerare a primarului şi viceprimarilor, pe toată durata mandatului şi că vinovaţi pentru această ilegalitate se fac şi consilierii locali, secretara Lăcrămioara Vernică şi directorul economic Tamara Cudelcu.

„Răspunderea revine şi lui Constantin Simirad, deoarece, în calitatea de primar avea posibilitatea să sesizeze pe prefect cu privire la nelegalitatea includerii în metodologii aprobate prin hotătâri de Consiliu Local a persoanelor alese în cadrul personalului care beneficiază de stimulente", este precizat în raportul Curţii de Conturi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite