Iaşi: Vicepreşedinţii protestari au rămas fără salarii după ce şi-au scos birourile în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean a hotărât astăzi ca cei doi demnitari să nu mai primească indemnizaţiile lunare în valoare de 3.900 de lei net, pe motiv că aceştia stau în faţa instituţiei şi protestează în loc să muncească.

Vicepreşedinţii CJ, demnitari de lux pe banii ieşenilor. Vezi în ce scandaluri au fost implicaţi cei doi

„Având în vedere că de la data de 31 mai semnaţi condica de prezenţă şi apoi plecaţi din instituţie , revenind la sfârşitul programului pentru a semna condica, vă atrag atenţia că, începând de astăzi, veţi fi pontat doar pentru orele în care sunteţi prezent efectiv în sediul CJ“, a hotărât Constantin Simirad. Acesta susţine că toate acţiunile de protest pot fi făcute doar în afara orelor de program.

UPDATE Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean şi-au mutat biroul în stradă. Constantin Simirad: „Să-şi ia sucuri şi popcorn să le vândă acolo“ (FOTO, VIDEO)

„Este o formă de intimidare, dar noi vom protesta în continuare. Sigur că îl vom acţiona în instanţă şi împotriva acestui lucru“, a spus Constantin Adăscăliţei. Acesta susţine că îşi va dona indeminaţiile bisericii din localitatea natală Probota, aşa cum a procedat acum doi ani când Simirad l-a lăsat fără atribuţii. 

„Am avut o întâlnire cu preotul parh şi voi continua investiţia de 270.000 de lei pe care am făcut-o pentru construirea gardului de împrejmuire. Nu-mi însuşesc această indemnizaţie, ci o dau comunităţii care m-a ales“, a spus Adăscăliţei.

Colegul său, Victor Chirilă, nu-şi va dona indemnizaţia pe care consideră că o merită, chiar dacă nu face nimic. Mai mult, acesta a găsit un alt atac la adresa preşedintelui Simirad. Vicepreşedintele susţine că Simirad a asfaltat acum zece ani, pe vremea când era primarul Iaşiului, drumul din faţa vilei sale din cartierul Galata prin deturnare de fonduri. „Simirad a trecut banii de la lucrări de reparaţii la investiţii şi cu încredinţare directă, fără licitaţie şi-a făcut strada din faţa vilei. Este primul care sifonează şi deturnează banul public“, a spus Chirilă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite