Şantierul de la Fundaţie, blocat dintr-un motiv aberant: s-au schimbat acţionarii firmei care a câştigat proiectul european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul de la Fundaţie
Şantierul de la Fundaţie

Şefii din Primăriei au anunţat că sunt întârzieri de zece zile pe şantierul din centrul Iaşiului, după ce firma SCCF Grup Colas şi-a vândut acţiunile către Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti. 

"Acolo sunt lupte interne. Am trimis constructorului adrese pentru că există o întârziere de 10 zile şi, în condiţiile în care firma care a contractat lucrarea şi-a schimbat acţionariatul, trebuie să ştim cu cine discutăm şi cui plătim. O parte din banii pe care noi i-am dat,  i-au cheltuit şi pe alte lucrări, datorii din altă parte", a spus primarul Gheorghe Nichita. Acesta a precizat că la nivelul Regiunii Nord-Est nu s-a mai întâlnit o asemenea situaţie, ca un contract câştigat de o firmă să rămână în aer din cauza noului acţionar. Pe şantierul de la Fundaţie, săptămâna aceasta au fost mult mai puţini muncitori ai societăţii care a câştigat contractul de execuţie. 

Primul proiect pe fonduri europene întârziat oficial de Primărie: şantierul de la Fundaţie prelungit cu 11 luni FOTO

Cu toate acestea, oficialii Primăriei au dat asigurări că noua şină provizorie care va trebui să treacă prin şantier va fi montată până la începerea anului şcoloar. Şefii Primăriei au anunţat că o porţiune de 18 metri din şina provizorie, care va traversa şantierul deschis pentru amenajarea unui pasaj subteran rutier, va fi demontată zilnic pentru ca muncitorii să poată executa lucrări la Fundaţie pe timpul nopţii.

Două trasee importante de tramvai, reînviate după cinci ani. Vezi cum se va circula în Iaşi odată cu începerea şcolii!

Lucrările la pasajul de la Fundaţie vor fi încheiate cel mai devreme la mijlocul anului viitor, iar până atunci se va circula pe linia de tramvai provizorie. Pasajul care ar asigura legătura rapidă între Păcurari şi Bulevardul Independenţei face parte dintr-un proiect european estimat la peste 90 de milioane de lei. "140 de metri liniari de şină nu vor fi modernizaţi decât după ce finalizăm pasajul, pentru a putea da panta necesare căii de rulare", a anunţat primarul Gheorghe Nichita. Vezi AICI cum arată primele bucăţi din şina provizorie şi ce tramvaie vor cicula pe ea

Edilul-şef a anunţat că de luni, 10 septembrie, vor intra la stradă şi primele zece autobuze cumpărate în urma unei licitaţii controversate. Reprezentanţii Primăriei susţineau în această săptămână că nu pot scoate maşinile până nu este adus tot lotul de 20 de autobuze. Mai multe despre licitaţia controversată citeşte AICI

Viceprimarii din Iaşi, despre autobuzele luate printr-o licitaţie cu cântec: "Dacă şoferul ar fi stat în spate, el nu ar fi avut aer condiţionat"

Nichita a dat vina pe problemele de comunicare de la nivelul Primăriei şi a recunoscut că a fost o greşeală ca maşinile să stea în garaj o lună fără a fi folosite. "Am cerut directorului RATP să pună numere provizorii la maşini şi să iasă la stradă cu ele", a anunţat primarul.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite