Minciună prin omisiune la Primăria Iaşi: autobuze cu aer condiţionat doar pentru şofer de la o firmă de apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele zece autobuze second-hand, din lotul de 20, luate prin licitaţie de Primăria Iaşi au fost recepţionate de comisia care a supravegheat derularea selecţiei.

Deşi s-au bătut cu pumnul în piept că ieşenii vor avea mijloace de transport în comun cu aer condiţionat, maşinile vor fi scoase pe trasee abia la toamnă, iar facilitatea îi priveşte doar pe şoferi.

"Au ajuns zece maşini din cele 20. Până la sfârşitul lunii august vor ajunge şi celelalte autobuze. Au aer condiţionat dar doar în partea din faţă. Autobuzele fabricate înainte de 2002 erau fără aer condiţionat. Am luat de câţi bani am avut. Vor fi scoase pe trasee până la începutul anului şcolar", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Tramvaiele din Iaşi, înlocuite pe timpul şantierelor cu autobuze second-hand

„Performanţă“ la Primăria Iaşi: licitaţie pentru stârpirea ţânţarilor la sfârşitul verii

Licitaţia în urma căreia au fost achiziţionate autobuzele este una controverată. Selecţia a fost câştigată de firma Transaccept Bârlad care, în acte, nu are niciun angajat şi o cifră de afaceri de 800 de lei.Societatea este una apropiată omului de afaceri Vasile Puşcaşu, patronul UNISTIL, ce deţine mai multe trasee de transport public de persoane în municipiu.Contractul câştigat de firma din Bârlad cu susţinerea societăţii UNISTIL este de 1,59 milioane de lei, fără TVA.

"Cadou " amar pentru ieşeni. Autobuze second-hand cu aer condiţionat abia la începutul toamnei

Caietul de sarcini prevedea expres că maşinile trebuiau să aibă aer condiţioant. La licitaţie s-au înscris două firme, cealaltă, Fila Company, fiind descalificată tocmai pentru că autobuzele nu erau prevăzute cu aer condiţionat şi instalaţie de încălzire.

Maşinile DAF, care vor circula în Iaşi, au fost fabricate între anii 1998 şi 2000 şi sunt dotate cu instalaţie de încălzire. Deocamdată, ele sunt ţinute departe de ochii lumii, în garajul din Tudor Vladimirescu.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite