Primul proiect pe fonduri europene întârziat oficial de Primărie: şantierul de la Fundaţie prelungit cu 11 luni FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Lucrările de la pasajul subteran blochează circulaţia pe mai multe benzi
Lucrările de la pasajul subteran blochează circulaţia pe mai multe benzi

Calvarul şoferilor care traversează zona Fundaţie din Capitalei Moldovei se prelungeşte cu încă un an.

Şefii administraţiei ieşene au anunţat prima întârziere oficială pe un proiect european. Şoferii care au drum prin Fundaţie trebuie să ştie că lucrările la pasajul subteran nu se vor încheia prea curând, deşi pe site-ul Primăriei Iaşi proiectul care cuprinde şi acest obiectiv apare că ar trebui finalizat în august 2012.

Noi şantiere în Iaşi. Liniile de tramvai din Fundaţie vor fi schimbate


Directorii din Palatul Roznovanu spun că au cerut de la Ministerul Dezvoltării aprobarea unui act adiţional prin care cer prelungirea cu 11 luni a lucrărilor la proiectul „Dezvoltarea axei de transport Est-Vest".

 

„Nu am primit încă nimic scris de la Minister, dar ei sunt de acord cu prelungirea. De aceea, pe site apare că perioada de implementare durează până în august 2012. Când primim răspunsul oficial modificăm durata de implementare"
, a explicat Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei Iaşi.

Acesta a menţionat că s-a prelungit durata proiectului din cauza contestaţiilor la licitaţia de execuţie a lucrărilor, dar şi a intervenţiilor pentru devierea conductelor de utilităţi. Directorul susţine că noul termen va fi respectat, deşi până la această dată nici măcar 10% din lucrările incluse în proiect nu sunt finalizate.

Ce presupune proiectul

Abia în această săptămână au început lucrările la pasajul subteran din Fundaţie.

„Încep lucrările la peretele pasajului subteran dinspre Biblioteca «M. Eminescu». Timp de două săptămâni vor fi blocate primele trei benzi de circulaţie dinspre Bibliotecă. Se va circula pe sens unic pe Păcurari", a anunţat viceprimarul Mihai Chirica. Pasajul subteran, care asigură accesul între strada Păcurari şi Bulevardul Independenţei, este realizat din fonduri UE accesate pentru proiectul „Dezvoltarea axei de transport Est-Vest". Vezi AICI cum va arăta

 Lucrările de la pasajul subteran blochează circulaţia pe mai multe benzi

Interzis tramvaielor pe Copou. Ce alternativă de transport au ieşenii

Proiectul mai vizează refacerea străzilor Păcurari, Piaţa Mihai Eminescu, Elena Doamna şi Bulevardul Independenţei. Valoarea proiectului este de peste 90 de milioane de lei.

Din aceşti bani va fi înlocuită linia de tramvai de pe strada Elena Doamna, dar vor fi amenajate şi spaţii verzi. Contractul a fost câştigat de firmele Construcţii Feroviare Iaşi, Grup Colas şi Loial Impex.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite