Interzis tramvaielor pe Copou. Ce alternativă de transport au ieşenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la sfârşitul acestei săptămâni vor începe lucrările în Fundaţie, iar transportul cu tramvaie între Târgu Cucu şi Rond Agronomie va fi sistat. 

Ieşenii vor trebui să circule cu microbuze, după ce tramvaiele care urcau în Copou vor întoarce în Târgu Cucu din cauza lucrărilor la şinele de tramvai şi la infrastructura stradală. 

Noi şantiere în Iaşi. Liniile de tramvai din Fundaţie vor fi schimbate

"Traseele, 1 şi 13, care urcau pe Copou, se vor opri în Târgu Cucului. De acolo se va face transbordarea în autobuze şi acestea vor continua să circule pe Copou. Circulaţia auto, în funcţie de cum evoluează şi lucrările la reţeua de apă şi canalizare, va fi făcută tot pe Gavril Muzicescu, pe sectorul carosabil. Se va lucra doar pe sectorul liniei de tramvai", a declarat Mihai Chirica, viitorul viceprimar al Iaşiului.

Lucrările fac parte din proiectul pe fonduri europene "Axa culturală", derulat de municipalitate. "Lucrările vizează sectorul din dreptul Liceului Naţional şi până în dreptul pasajului subteran ce trebuie amenajat în Fundaţie. Costurile sunt de 4,5 milioane de lei", a explicat Chirica.  

Rebuturile nemţilor, cumpărate cu bani grei de ieşeni

Primăria plombează străzile din Iaşi pe bani europeni

Săpăturile la pasajul subteran vor începe în toamnă, iar circulaţia tramvaielor spre Copou va fi blocată cel puţin până la mijlocul anului viitor. 

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite