Revoltător: Spitalul de Copii din Iaşi, amendat de trei ori pentru că trata pacienţii într-un mediu infect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi
Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi

Săptămâna trecută, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au aplicat trei amenzi de câte 500 de lei Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria" pentru că din unitatea medicală lipseau măsurile de prevenire a apariţiei infecţiilor.

Inspectorii de la Compartimentul de Control în Sănătate Publică au dat trei amenzi Spitalului de Copii după ce în urma unor verificări au constatat că unitatea medicală avea probleme la capitolul norme de igienă.

„Au fost aplicate trei amenzi de câte 500 de lei din cauza lipsei măsurilor care să prevină aparişia infecţiilro nosocomiale, adică nu erau respectate anumite măsuri de igienă", spune Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Citeşte şi:

Copiii bolnavi, primiţi cu gropi la „Sf. Maria“

Iaşi: Ambulatoriul Spitalului „Sfântul Spiridon“, amendat de DSP

În perioada 21 februarie-27 februarie, inspectorii DSP au dat şapte amenzi în valoare totală de 12.100 de lei. Cea mai mare sancţiune, de 6.000 de lei, i-a revenit societăţii comerciale Red&Green SRL pentru zgomotul creat, dar şi pentru că funcţiona peste suspendare de activitate.

Urmăreşte şi:

Iaşi: Şcoală şi cabinet de stomatologie, amendate de inspectorii DSP

Revoltător: Doi medici ieşeni tratau bolnavii cu instrumente nesterilizate

Câte 2.000 de lei au primit ca amendă societăţile Andruvian SRL şi Edena Comp SRL pentru că aveau personal angajat fără examene medicale.

În săptămâna anterioară, inspectorii DSP au organizat 188 de controale, dintre care 114 în unităţi alimentare, 14 la spitale şi 29 la saloane de cosmetică.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite