Revoltător: Doi medici ieşeni tratau bolnavii cu instrumente nesterilizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cabinet de stomatologie şi unul de ginecologie au fost aspru amendate în cursul acestei săptămâni de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din cauza neefectuării autocontrolului sterilizării.

Cabinetul de ginecologie ce aparţine de SC Viaţa Medicală SRL şi cabinetul de stomatologie al doctorului Tayari Hassan au fost amendate cu câte 1.500 de lei pentru sterilizare necorespunzătoare.

„Sunt mai mulţi paşi de îndeplinit atunci când se face sterilizarea instrumentelor. Două cabinete nu respectau toate etapele şi au fost amendate", spune Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Alte două magazine alimentare, SC Darascu SRL şi SC Pas Elen SRL, au fost amendate cu câte 600 de lei pentru că salariaţii firmelor nu erau planificaţi la efectuarea examenelor medicale periodice. Tot cu 600 de lei şi din acelaşi motiv a fost sancţionată şi frizeria Socom Igiena.

În săptămâna anterioară s-au desfăşurat 175 de controale, din care 100 în unităţi alimentare şi 23 la domiciliul ieşenilor pentru verificarea celor reclamate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite