Protest la Iaşi cu „instigatori“, boschetari şi Băsescu în flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre ieşenii care au participat la mitingul anti-Băsescu reclamă faptul că jandarmii i-au legitimat şi le-au spus că „au protestat destul“. Printre manifestanţii erau şi oameni ai străzii. Un protestatar a ars portretul şefului statului.

700 de membri ai PSD şi PNL, în centrul Iaşiului la miting. Primarul Gheorghe Nichita în fruntea protestatarilor UPDATE

Protestatarii erau revoltaţi de faptul că jandarmii le-au cerut socoteala cu o seară înainte. Aceştia le-au cerut datele personale şi le-au cerut să plece din Piaţa Unirii.

„Mi-a cerut numele, prenumele şi data naşterii. Mi-a fluturat legea 60 în faţă şi ne-a spus să lăsăm Constituţia deoparte şi să respectăm legea. Jandarmii ne-au mai spus că vom fi numiţi instigatori şi vom fi amendaţi dacă mai protestăm. Ne-au mai spus că am protestat destul câteva zile şi că este de ajuns“, ne-a povestit Adrian Crengăniş, un tânăr de 29 de ani, tehnician în construcţii. Ieşeanul susţine că cel puţin 15 persoane au fost legitimate de jandarmi.

image

„Până miercuri seară nu s-au luat de noi şi am protestat în linişte. Dar ne-am trezit cu ei că ne cereau socoteala“, a spus şi Tudor Scărlătescu, un student de 21 de ani.

Printre ieşenii care au ieşit în stradă au fost şi câţiva boschetari care fluturau pancarte şi strigau lozinci. „Nu se mai poate trăi aşa. Jos Băsescu! Să cadă Guvernul. Dorm pe străzi de şapte ani“, a spus Liviu Cocea, unul dintre boschetarii de la miting.

Citeşte mai multe despre ultimele zile marcate de proteste la Iaşi accesând linkurile de mai jos:

FOTOGALERIE A patra zi de proteste la Iaşi cu peste 150 de persoane în Piaţa Unirii. Ieşenii l-au huiduit şi înjurat pe Băsescu UPDATE

UPDATE Ieşenii au protestat împotriva lui Traian Băsescu la -3 grade Celsius FOTOGALERII

FOTOGALERIE Mitingul anti-Băsescu de la Iaşi a fost acaparat de politicieni. Protestatarii au mărşăluit pe străzile oraşului UPDATE

FOTOGALERIE Relu Fenechiu, şeful liberalilor ieşeni, la mitingul anti-Băsescu de la Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite