Premieră la Iaşi! Clinică stomatologică pentru bolnavii de SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamente subvenţionate la dentist pentru bolnavii de SIDA
Tratamente subvenţionate la dentist pentru bolnavii de SIDA

Dentiştii ieşeni vor să deschidă o clinică exclusiv pentru persoanele care suferă de HIV-SIDA pentru că mai mulţi stomatologi refuză să-i trateze. Mai mulţi, unii dintre bolnavi ascund afecţiunea de care suferă de teama ca dentiştii să nu-i refuze.

Persoanele care suferă de SIDA vor avea putea să-şi trateze dinţii şi măselele într-o clinică dedicată acestei categorii de pacienţi. Profesorul Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Veterinară din Iaşi, intenţionează să iniţieze un program care urmăreşte specilizarea unei clinici stomatologice în Iaşi pentru bolnavii de SIDA.

Bolnav de SIDA din Iaşi: „Întreruperea tratamentului înseamnă să tăiem din viaţă câţiva ani“

Un seropozitiv ieşean dă Ministerul Sănătăţii în judecată (AUDIO şi VIDEO)

Ieşenii, dotaţi cu periuţe şi pastă de dinţi. Vezi unde poţi să primeşti gratuit produsele

Ideea i-a venit după ce mai mulţi pacienţi care suferă de această boală au declarat că medicii dentişti la care s-au dresat au refuzat să-i trateze din cauza afecţiunii. Mai mult, alţii au ascuns că sunt diagnosticaţi cu SIDA de teamă că medicii stomatologi vor refuza să-i trateze.

Ieşenii infectaţi cu HIV în anii '90 luptă cu boala la atelierul de creaţie (FOTO)

Iasi: Bolnavă de SIDA, jucăria traficanţilor

„Nu vrem să se mai facă un tenis elegant cu aceşti pacienţi şi de aceea dorim deschiderea acestei clinici. Eu am tratat astfel de persoane cu SIDA. Am avut şi pacienţi cu hepatită. În cazul lor se impun tratamente radicale, se ajunge la extracţii", spune profesorul Norina Forna.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite