Iasi: Bolnavă de SIDA, jucăria traficanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Bolnavă de SIDA, jucăria traficanţilor
Iasi: Bolnavă de SIDA, jucăria traficanţilor

Andreea, o tânără de 20 de ani din Paşcani, povesteşte în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară“, cum a fost chinuită de traficanţii de carne vie.

Viaţa unei tinere a fost zguduită de două ori în ultimii cinci ani. Mai întâi a aflat, în 2004, că este bolnavă de SIDA, apoi a căzut în plasa unor traficanţi de persoane, la sfârşitul anului trecut. Frumoasă, minionă şi frământându-şi mereu mâinile, Andreea dezvăluie prin ce a trecut. „Într-o seară eram cu nişte prietene şi ne-am întâlnit cu un băiat, Mardare (n.r. Gheorghe Ţarălungă, 25 ani). S-a oferit să mă ducă acasă cu maşina şi am acceptat cu greu, numai pentru că una dintre prietenele mele îl cunoştea”, îşi aminteşte Andreea.

În loc să o ducă acasă, cei doi au ajuns în pădurea din localitatatea Moţca, unde tânărul i-a cerut fără ocolişuri să se culce cu el. „M-am împotrivit şi am început să plâng, iar el m-a ameninţat că o să cheme şi alţi băieţi. Mi-a luat telefonul, l-a închis şi mi-a tras pantalonii. I-am spus că am SIDA, dar el a crezut că glumesc. Oricum, a folosit prezervativ”, spune tânăra.

Violată în faţa prietenilor

Potrivit Andreei, după ce Mardare a întreţinut relaţii sexuale cu ea în maşină, a fost „preluată” de prietenul acestuia, Adrian Buduroi (43 ani), care apăruse între timp. „M-a dus la o pensiune pe care o are el lângă Paşcani. Acolo m-a obligat să întreţin relaţii sexuale şi cu el. Plângeam şi i-am zis că trebuie să mă duc să-mi iau pastilele. M-a lovit şi m-a ameninţat. Cred că mai chemau şi alţi băieţi, dar pentru că plângeam m-au lăsat în pace”, povesteşte tânăra.
Aceasta spune că la întreaga scenă au fost martori Costel Cojocaru, zis Calcan, fiul fostului şef al Biroului Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Paşcani, alături de doi prieteni. Însă niciunul dintre aceştia nu a intervenit. După ce  amicii lui Buduroi au plecat, acesta a adormit, iar tânăra a reuşit să fugă. „Am vrut să mă duc la Poliţie, dar mi-a fost frică. Nu voiam să afle nici mama mea pentru că este bolnavă cu inima”, spune tânăra.

Traficanţii, reţinuţi de procurori

Poate că nimeni n-ar fi aflat de chinul fetei, dacă băieţii „de bani gata” n-ar fi ajuns să fie cercetaţi pentru trafic de persoane de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Mardare, Buduroi şi Calcan, împreună cu alţi doi amici, sunt acuzaţi că în perioada 2008-2009 ar fi exploatat sexual nouă tinere. Unii membri ai  grupării au fost acuzaţi şi de viol şi lipsire de libertate. „Fetele erau duse în nişte hanuri de lângă Paşcani, unde întreţineau relaţii cu diferiţi clienţi pentru sume cuprinse între 50 şi 100 lei”, a precizat procurorul Daniel Horodniceanu. Costel Cojocaru zis Calcan, Adrian Buduroi, Andrei Afloarei au fost arestaţi pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Iaşi.

Mai norocoşi, Gheorghe Ţarălungă zis Mardare, şi Florin Asmarandei, alt membru al grupării, au primit doar interdicţia de a părăsi municipiul Paşcani. „Clientul meu este acuzat de trafic persoane. El a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu două tinere, dar una dintre ele era prietena lui”, a declarat Ionuţ Vasiliu, avocatul lui Mardare.

Tinerii  „de bani gata” aveau legături în Italia

Pe lângă fetele obligate să întreţină relaţii sexuale în ţară, tinerii ar fi dus şi o fată în Italia. Acesteia i s-a promis un loc de muncă, însă odată ajunsă acolo a fost obligată să se prostitueze. „Fata se află acum într-un centru pentru protecţia victimelor traficului de persoane şi aşteptăm să se întoarcă în ţară”, a precizat unul dintre anchetatori. Pe lângă cele trei persoane arestate de magistraţii ieşeni, în Italia mai sunt reţinute două tinere de 17 şi 22 de ani, care au legătură cu gruparea păşcăneană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite