Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, cercetat de ANI pentru conflict de interese. Guvernul României: "Acuzaţiile sunt grave" UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Vasile Cepoi
Ministrul Vasile Cepoi

Ministrul ieşean este suspectat de Agenţia Naţională de Integritate de posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie în timp ce deţinea funcţia de director la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Ora 11.40 Vezi AICI declaţia ministrului Sănătăţii.

Ce presupune proiectul european care a adus familia Cepoi în atenţia Agenţia Naţională de Integritate

Ora 11.00 Biroul de presă al Guvernului României a emis un comunicat în care precizează că "a luat act de existenţa acţiunii ANI în ceea ce îl priveşte pe Ministrul Sănătăţii": „Acuzaţiile sunt grave şi este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere, în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României", se arată în comunicat.

Ora 10.30 Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, nu crede nimic din acuzaţiile care i se aduc ministrului Vasile Cepoi.

„Această ANI este o agenţie parazitară. Ar fi bine să ne uităm la CV-urile celor de la ANI să vedem cine verifică sistemul medical. Nu cred absolut nimic din ce spun ei despre Vasile Cepoi. Cunosc acel proiect derulat de Direcţia de Sănătate Publică. ANI doreşte ca în România să nu mai fie atrase fondurile UE. Instanţa se va pronunţa în acest caz. Doctorul Cepoi nu a încălcat codul deontologic. Noi nu ne ghidăm de această struţo-cămilă, numită ANI", a spus Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor.

Ora 10.22 Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, este acuzat de inspectorii ANI de conflict de interese pe motiv că, în timp ce era director la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, a semnat un acord de parteneriat, angajând instituţia pe care o conducea la acea dată ca partener în Proiectul „Calitate şi performanţă în sistemul sănătăţii publice din România", derulat în baza Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

„Lotul UMF” intră pe bandă rulantă la DNA Iaşi

Astărăstoae, acuzat de incompatibilitate şi de fraudarea alegerilor la şefia UMF

Mai mult, Vasile Cepoi şi soţia lui au fost angajaţi în cadrul proiectului şi au obţinut venituri în valoare de 42.440 de euro de la beneficiarul Fundaţia Amfiteatru şi de la partenerii Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi şi SC Info Educaţia SRL.

41 de personalităţi ieşene, cercetate într-un dosar aflat la DNA

Ancheta în cazul ministrului Sănătăţii a fost demarată pe 24 aprilie 2011

În cadrul Proiectului "Calitate și performanță în sistemul sănătății publice din România" - dezvoltat în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane  (POSDRU), Vasile Cepoi a deținut următoarele calități:

- Manager de proiect (numit în funcție la data de 01.09.2010 și înlocuit din funcție la 26.10.2010);

- Director de proiect pentru activitățile editoriale și de cercetare (în perioada 01.12.2010 - 05.12.2011);

- Trainer audit calitate (în perioada 01.05.2011 - 31.08.2011 și 01.10.2011 - 31.03.2012).

Citeşte  AICI declaraţia de avere a ministrului Sănătăţii

UPDATE Şeful medicilor Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată: „Dosarul de corupţie este un roman SF prost scris“ FOTOGALERIE

Vom reveni cu amănunte.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite