Vasile Cepoi: „ANI a încălcat principiul confidenţialităţii. Îmi rezerv dreptul de a acţiona în justiţie ANI“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii
Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii răspunde acuzaţiilor aduse de Agenţia Naţională de Integritate: posibilă săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie în timp ce deţinea funcţia de director la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi a făcut publică poziţia sa în legătură cu acuzaţiile de deturnare de fonduri europene.

Redăm mai jos textul integral al comunicatului de presă:

„Participarea mea în proiectul european menţionat, astăzi, de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate într-un comunicat de presă, nu este un secret.

Ce presupune proiectul european care a adus familia Cepoi în atenţia Agenţia Naţională de Integritate

Am făcut publică această participare în proiect, în calitate de expert pe domeniul abordat de către acesta, încă din luna decembrie 2011 când am discutat subiectul chiar cu reprezentanţii mass-media.

Comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate anunţă o suspiciune de încălcare a legii. Nu sunt de acord cu aceste metode de comunicare şi, consider că, ANI a încălcat principiul confidenţialităţii pe care îl susţine chiar în comunicatul de presă.

Mă consider sancţionat de către ANI, în mod nejustificat, deoarece imaginea mea a fost afectată iremediabil înainte de a se pronunţa un verdict în acest sens. Din aceste considerente îmi rezerv dreptul de a acţiona în justiţie ANI pentru afectarea imaginii publice şi neacordarea prezumţiei de nevinovăţie.

Am respectat întotdeauna legea atât în calitate de medic, cât şi în funcţiile pe care le-am deţinut în administraţia publică locală şi centrală. Atunci când nu am ştiut interpreta legea am consultat specialiştii în domeniul juridic, aşa cum s-a întâmplat şi în acest caz.

Nu am nimic de ascuns şi, mă voi prezenta, fără rezerve, la instituţiile abilitate pentru a-mi prezenta şi susţine punctul de vedere".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite