Ce presupune proiectul european care a adus familia Cepoi în atenţia Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul derulat cu fonduri europene destinate formării şi dezvoltării resurselor umane, "Calitate şi performanţă în sistemul sănătăţii publice din România", a avut cinci parteneri.

Proiectul de peste 11 milioane de lei avea ca obiectiv general formarea personalului din sistemul sănătăţii din România şi creşterea performanţei acestora, dar şi achiziţia de echipamente IT.

Partenerii în proiect sunt Fundaţia Amfiteatru din Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică, ce era condusă la acea dată de actualul ministru, Vasile Cepoi, Colegiul Medicilor din România şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", conduse de Vasile Astărăstoae, şi SC Info Educaţia, care are sediu în comuna ieşeană Bârnova.

41 de personalităţi ieşene, cercetate într-un dosar aflat la DNA

Proiectul a fost depus de Fundaţia Amfiteatru, care a primit cea mai mare parte din finanţare, aproape 10 milioane de lei,  şi a primit finanţare în 2010 şi s-a derulat până în acest an. "Am oferit formaer profesională pe două cursuri: formator şi TIC (Tehnologiile Informaţiilor şi Comunicării). Am început cursurile în 2010 şi am terminat anul acesta. Au fost două grupuri ţintă foarte mari: 850 de persoane pentru cursul TIC şi 700 pentru cel de formator. Au fost cursuri pentru două regiuni: Nord-Est şi Bucureşti-Ilfov", a spus Anca Coroliuc, manager al societăţii Info Educaţia. Acesta a menţionat că firma a primit în  jur de 400.000 de lei pentru implicarea în proiectul european.

Agenţia Naţională de Integritate îl cercetează pe Vasile Ceopoi pentru conflict de interese după ce el şi soţia sa, profesor de Limba română şi director adjunct al Licelului cu Program Sportiv, au obţinut bani din derularea acestui proiect cu finanaţare europeană. Mai mutle citeşti AICI

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite