Maşina deşteaptă a studenţilor din Iaşi a făcut ravagii în Statele Unite FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii ieşeni înaintea competiţiei din Statele Unite
Studenţii ieşeni înaintea competiţiei din Statele Unite

Trei studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Iaşi au câştigat, cu o invenţie produsă în Capitala Moldovei, unul dintre cele mai prestigioase concursuri cu profil informatic din lume.

Competiţia, intitulată Freescale Cup, a avut loc pe 27 iunie la San Antonio, în Statele Unite ale Americii, în cadrul unui forum de tehnologie.

„Freescale Cup este o competiţie globală în care echipe de studenţi construiesc, programează şi concurează cu un model de maşină inteligentă, urmând un anumit traseu, stabilit pe loc. Cea mai rapidă maşină care termină cursa câştigă competiţia“, explică prof.univ.dr.ing Florin Pantilimonescu, coordonatorul echipei din Iaşi, numită SPARK şi formată din trei studenţi.

Echipa SPARK la festivitatea de premiere

Echipa SPARK, alcătuită din studenţii Gabriel Feliu, Gheorghe Panaghiu, Sorin Crăcană, s-a impus în luna aprilie şi la faza europeană a competiţiei Freescale Cup, care a avut loc în Cehia.

Studenţii ieşeni au câştigat o competiţie europeană cu o maşină inteligentă

La San Antonio a avut loc o finală multi-regională, care a reunit echipe din Mexic, Brazilia şi România. Au concurat pe pista din laboratorul tehnologic, în prezenţa a peste 2.000 de participanţi la forumul tehnologic.

"Competiţia a fost organizată în două runde. În turele de calificare, studenţii au avut şansa de a demonstra ce au construit în timpul anului şi soluţiile inovative pe care le-au dezvoltat. Pista de 112 mp a fost alcătuită din limitatori de viteză, intersecţii, dealuri şi curbe în zig-zag. Fiecare maşină a avut două şanse să parcurgă traseul, fiind înregistrat cel mai bun timp", adaugă profesorul Pantilimonescu.

Citeşte şi:

Maşina de Formula 1 construită la Iaşi, în linie dreaptă spre circuitul din Catalunya

Maşina ca a lui Michael Schumacher pe care o construiesc studenţii ieşeni nu mai ajunge la Catalunya. Tinerii nu au avut bani ca să o finalizeze VIDEO

Invenţiile studenţilor ieşeni: Roboţi de spionaj, de trimis pe Marte şi de înlocuit muncitorii FOTO

UPDATE Licenţă inedită a unui student de la Electronică Iaşi: a creat o mână bionică (FOTO şi VIDEO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite