Maşina ca a lui Michael Schumacher pe care o construiesc studenţii ieşeni nu mai ajunge la Catalunya. Tinerii nu au avut bani ca să o finalizeze VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa este hotărâtă să câştige competiţia de anul viitor
Echipa este hotărâtă să câştige competiţia de anul viitor

Cursanţii de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi" din Iaşi care realizau un monopost de tip „Formula 1" şi-au amânat participarea la competiţia internaţională „Formula Student" de pe faimosul automobilistic spaniol din Catalunya pentru anul viitor.

Motivul: nu au avut sponsorizări suficiente pentru a termina prototipul până la sfârşitul lunii. Decizie grea pentru studenţii ieşeni care s-au înscris la una din cele mai importante competiţii internaţionale, „Formula Student", care se desfăşoară pe 27 septembrie.

Aceştia, împreună cu profesorii Gabriel Ursescu şi Ciprian Ciofu care-i îndrumau în construirea monopostului, au luat hotărârea să amâne participarea la concurs pentru că nu aveau bani cu ce să termine maşina de curse.

INEDIT Maşină ca a lui Michael Schumacher, construită din cheta studenţilor ieşeni (FOTO şi VIDEO)

Dezamăgirea a fost cu atât mai mare cu cât, cu ajutorul puţinelor sponsorizări pe care le-au avut şi cu cheta pe care o făceau lunar în rândul lor, au reuşit să finalizeze 60%-70% din prototip. Tinerii şi coordonatorii lor sunt însă optimişti şi hotărâţi să participe anul viitor şi să aibă o prestaţie impecabilă. Le mai trebuiau doar 6.000 de euro ca să finalizeze maşina, însă acum chiar dacă ar avea banii nu ar mai avea timp să finalizeze proiectul.

„Nu o să putem merge anul acesta la competiţie. Dacă am fi avut bani din timp am fi reuşit să facem proiectul, dar n-am avut fonduri când ne trebuiau şi am întârziat cu lucrările", spune profesorul Ciprian Ciofu. Îndrumătorii studenţilor spun că deşi nu mai pot prinde competiţia de anul acesta vor participa la cea de anul viitor.

VEZI CE SPUN PROFESORII DESPRE LIPSURILE FINANCIARE

„Avem dreptul să mergem la competiţia de anul viitor. Avem un atu important şi anume că suntem într-un grad destul de avansat al lucrărilor la monopost", spune profesorul Gabriel Ursescu.

Deşi dezamăgiţi că nu şi-au văzut visul împlinit, studenţii sunt optimişti că vor da lovitura anul viitor.  

„Sunt foarte dezamăgit că nu am reuşit să finalizăm proiectul anul acesta, aşa cum ne-am propus. Era o mare realizare să participăm în primul an la o competiţie cu standarde atât de înalte, dar avem un start bun pentru la anul, avem destul de multe făcute la maşină. Am terminat şasiul de făcut, caroseria, s-au făcut braţele pentru maşină, caseta de direcţie, s-au dat comenzi pentru viitoare piese de care avem nevoie. Ne mai lipsesc elemente de direcţie, la partea de transmisie, jante, roţi, echipamentele pentru piloţi şi componentele auxialiare, bordul", spune studentul Tudor Nedelcu.

STUDENŢII SUNT OPTIMIŞTI

Tinerii trebuiau să construiască un monopost de tip „Formula 1" care valorează 20.000 de euro. Banii trebuiau adunaţi din sponsorizări, iar până în prezent tinerii au primit ajutor de doar 5.000 de euro. Restul au reprezentat resurse proprii. Iaşiul se afla pentru prima dată înscrisă în cursa internaţională.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite