UPDATE Studenţii ieşeni au câştigat o competiţie europeană cu o maşină inteligentă FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa care va merge să reprezintă Europa la Texas
Echipa care va merge să reprezintă Europa la Texas

Trei studenţi din echipa „SPARK" a Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare din Iaşi au câştigat faza europeană a competiţiei Freescale Cup de la Cehia. Tinerii au concurat cu o maşină inteligentă care poate identifica caracteristicile traseului. Proba următoare pe care tinerii o au de parcurs este faza mondială a competiţei care va avea loc pe 15 iunie la Texas.

Ora 15.20 Cei trei studenţi ieşeni care fac parte din echipa SPARK sunt Gabriel Feliu, Sorin Cezar Cracană şi Gheorghe Panaghiu. Aceştia, sub îndrumarea profesorului Florin Pantilimonescu, au impresionat juriul competiţiei.

„Maşina inteligentă capabilă să vadă drumul pe care merge a necesitat dezvoltarea unor sisteme robotice bazate pe computere de ultimă generaţie prevăzute cu camere video asamblate pe şasiu, tracţiunea fiind asigurată de două motoare electrice, iar direcţia de un al treilea. Pregătirea pentru prima ediţie europeană a acestui eveniment a început în vara anului 2011“, spune profesorul Pantilimonescu.

La concurs au mai participat două echipe de la UTI. Este vorba despre echipa ACES din care fac parte Vlad Săndulean, Marius Iacob şi Dan Gavriliu şi echipa ISMGM formată din Marius Burdun şi valentin Grigorovici.

Ora 9.24 Succes răsunător pentru studenţii ieşeni de la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universităţii Tehnice „Gh. Asachi".

Trei tineri din echipa „SPARK" au câştigat faza europeană a competiţiei Freescale Cup de la Cehia cu ajutorul unei maşini inteligente pe care au construit-o şi care poate urma un anumit traseu, stabilit pe loc.

Maşina de Formula 1 construită la Iaşi, în linie dreaptă spre circuitul din Catalunya

Maşina ca a lui Michael Schumacher pe care o construiesc studenţii ieşeni nu mai ajunge la Catalunya. Tinerii nu au avut bani ca să o finalizeze VIDEO

Studenţii ieşeni au învins echipe de la aproximativ 40 de universităţi europene.

Membrii celor trei echipe de la Universitatea Tehnică din Iaşi

„Subiectul a fost prezentarea unei maşini inteligente care să poată rula având încorporat un soft propriu pe un sistem computerizat care să identifice caracteristicile traseului pentru curse de maşini", explică Irina Lungu, purtătorul de cuvânt al Universităţii Tehnice „Gh. Asachi" din Iaşi.

INEDIT Studenţii chimişti din Iaşi au construit o casă din pet-uri (VIDEO)

Iaşi Kart şi maşină pe pernă de aer, licenţe la Mecanică (FOTO)

Concursul a avut loc în perioada 3-4 aprilie 2012. În turele de calificare, studenţii trebuiau să prezintă soluţiile inovative pe care le-au dezvoltat.

Pista pe care au arătat ce poate face maşina inteligentă pe care au construit-o are 112 metri pătraţi, limitatori de viteză, o intersecţie, un deal şi curbe în zig-zag. Fiecare maşină a trebuit să ruleze cu cel mai bun timp pe tură.

Invenţiile studenţilor ieşeni: Roboţi de spionaj, de trimis pe Marte şi de înlocuit muncitorii FOTO

UPDATE Licenţă inedită a unui student de la Electronică Iaşi: a creat o mână bionică (FOTO şi VIDEO)

Echipa „SPARK" a câştigat competiţia, întrecând contracandidaţii de la Universitatea Tehnică din Slovacia şi echipa de la Politechnika Wroclawska din Polonia.

Faza mondială a competiţiei va avea loc pe 15 iunie la Texas, în Statele Unite, când vor participa echipe de pe fiecare continent. Echipa a cărei maşini termină cel mai rapid cursa fără să iasă de pe pistă va fi declarată câştigătoare.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite