Martorii din dosarul "Rutiera" loviţi de amnezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre ieşenii audiaţi, joi 12 decembrie, în procesul agenţilor de la Rutieră nu îşi aminteau dacă i-au rugat pe agenţi să intervină pentru a nu fi sancţionaţi. 14 poliţişti sunt judecaţi de Tribunalul Iaşi pentru fapte de corupţie.

Martorii audiaţi de Tribunalul Iaşi în dosarul Rutiera au susţinut că nu le-au cerut agenţilor să îi scutească de amenzi. „L-am sunat pe agentul Ciubotaru pentru a-l întreba dacă aş putea rămâne fără permis. Nu ştiu dacă Ciubotaru a discutat cu colegul său care m-a oprit în trafic. Nu îmi aduc amite, dar sigur nu i-am cerut să intervină", a precizat Sebastian Negoescu, unul dintre martorii doin dosar. Potrivit anchetatorilor, acesta a fost oprit în trafic de un agent de la Poliţia Rutieră pentru că vorbea la mobil şi a forţat intersecţia la ieşirea de pe Podul Metalurgiei.

Martorul Mihai Chelaru a declarat că i-a dat 100 de lei agentului Răzvan Marciuc, dar sub formă de împrumut. De asmenea, l-a sunat pe Marciuc atunci când a fost oprit în trafic, dar a susţinut că l-a întrebat doar ce sancţiune ar putea primi. „Eu sunt bolnav de diabet, am pierderi de memorie şi schimbări de comportament. Nu am intervenit pe lângă Răzvan Marciuc, l-am sunat doar să-l întreb ce aş putea păţi. Este adevărat că apoi nu am primit amendă", a menţionat Chelaru în faţa instanţei. La termenul de joi, judecătorul a fost recuzat de unul dintre avocaţi pentru că s-ar fi  pronunţat într-un alt dosar legat de unii agenţi de la Rutieră.

Citiţi şi:

Martor în dosarul „Rutiera" acuză anchetatorii că l-au forţat să depună mărturie mincinoasă

Primii martori din dosarul „Rutiera" i-au scos basma curată pe poliţişti

Tribunalul Iaşi a dat un nou termen în cazul agenţilor de la Rutieră, iar cererea de recuzare va fi soluţionată zilele viitoare.În noiembrie 2009 procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată 14 agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi pentru  luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.Poliţiştii au fost acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic.

Citiţi şi:

„Dosarul Rutiera" amânat din cauza unei erori a grefierei

Avocaţii din „Rutiera", în camera secretelor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite